Κόσμος

Σοκάρει Έλληνας στην Σουηδία για τον κορωνοϊό: «Θέλουν να εξαφανίσουν τους ηλικιωμένους!»

Την ώρα που οι Έλληνες στη Σουηδία θρηνούν για το θάνατο δυο ομογενών από τον κορονοϊό και ανησυχούν για δυο ακόμη που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Καρολίνσκα νότια της Στοκχόλμης, η κυβέρνηση της χώρας εξακολουθεί να αδιαφορεί για την καλπάζουσα εξάπλωση του ιού, με τα ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα αν φτάνουν τα 2.500.

Όπως αποκαλύπτει στο newsit.gr ο οδοντοτεχνίτης Παναγιώτης Λέτσιος, που ζει και εργάζεται στη Στοκχόλμη, όχι μέτρα δεν έχουν ληφθεί για την προστασία του κόσμου, αλλά αντιθέτως οι κυβερνώντες καλούν τον κόσμο να συνεχίσει κανονικά τη ζωή του, εφαρμόζοντας τη μέθοδο της ανοσίας της αγέλης, η οποία απέτυχε παταγωδώς στη Βρετανία.

 

“Σαν επαγγελματίας στον χώρο της υγείας δουλεύω αρκετά με κρατικά νοσοκομεία αυτή τη στιγμή και γνωρίζω πολύ καλά το σύστημα υγεία και πρόνοιας” αναφέρει ο Παναγιώτης Λέτσιος, ο οποίος αντλεί την ελληνική του καταγωγή από την Ήπειρο.

“Δυστυχώς τα μέτρα που έχει λάβει η Σουηδία δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που περίμενε ο κόσμος να ακούσει. Το κράτος συνιστά στον πολίτη αυτή την στιγμή να αποφεύγει τις συγκεντρώσεις πάνω από 500 άτομα, να κινείται ελεύθερα και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τον ιό. Είναι το περίφημο σύστημα της αγέλης, το οποίο προσπάθησαν να ακολουθήσουν και οι Άγγλοι με αποτέλεσμα τώρα τρέχουν και να μην φτάνουν. Ο ελληνισμός εδώ βρίσκεται σε επιφυλακή γιατί νιώθει απροστάτευτος. Δυστυχώς χθες τη νύχτα έφυγαν από τη ζωή, στο νοσοκομείο Καρολίνσκα, δυο Έλληνες ομογενείς και άλλοι δυο εξακολουθούν να νοσηλεύονται”.


«Θέλουν να εξαφανίσουν τους ηλικιωμένους»


Σύμφωνα με τον Έλληνα επιστήμονα οι κυβερνώντες δεν σκοπεύουν να εφαρμόσουν άμεσα κάποια άλλη τακτική, καθώς, όπως καταγγέλλει, στόχος τους είναι να αφανίσουν την τρίτη ηλικία.

“Πήγα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Καρολίνσκα, που βρίσκεται στα νότια προάστια της Στοκχόλμης. Πίσω από το νοσοκομείο υπάρχει ελικοδρόμιο, όπου εκεί έχουν στήσει δέκα ψυκτικά κοντέινερ για τα πτώματα. Έχετε ακούσει εσείς σε κάποιο άλλο κράτος να υπάρχει τέτοια προετοιμασία; Είναι τρελά πράγματα όλα αυτά. Είναι σίγουροι ότι θα πεθάνουν πάρα πολλοί. Ουσιαστικά σ’ αυτό που στοχεύουν είναι να ξεκληριστεί όλη η τρίτη ηλικία, ώστε να γλιτώσουν τις συντάξεις για να μην έχει πρόβλημα η οικονομία τους” λέει ο Παναγιώτης Λέτσιος και συνεχίζει “δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση τους. Δυστυχώς εδώ δεν σκοπεύουν να σταματήσουν την θεωρία αυτή, γι’ αυτό και τα πάντα, σχολεία, καταστήματα είναι ανοιχτά. Γυμναστήρια, κομμωτήρια, όλα είναι ανοιχτά κανονικά. Τα αληθινά κρούσματα τα καλύπτουν, αρκεί να καταλάβει κάποιος ότι το τεστ του ιού, γίνεται μόνο σε άτομα που είναι μέσα στα νοσοκομεία”.


Διακοπές στις ιταλικές Άλπεις


Η αρχή του κακού όπως υποστηρίζει ο οδοντοτεχνίτης έγινε πριν από λίγες εβδομάδες στην περίφημη “Εβδομάδα του Φθινοπώρου”, όπου είναι αργία, με αποτέλεσμα να φύγουν πάρα πολλοί με προορισμό της Ιταλικές Άλπεις.

“Οι Σουηδοί κάθε φθινόπωρο έχουν μια εβδομάδα που την λένε “Εβδομάδα του Φθινοπώρου” και η οποία είναι αργία. Χωρίς να προειδοποιήσουν κανέναν άφησαν τον κόσμο να φύγει. Αυτό ήταν το κομβικό σημείο, όπως έμαθα μέσα από τα νοσοκομεία, καθώς οι περισσότεροι επέστρεψαν θετικοί στον ιό. Είχαν επισκεφτεί τέλος Φεβρουαρίου τις Ιταλικές Άλπεις. Ενώ ως κράτος είναι υπόδειγμα, δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει προστατευτική ύλη σε κανένα νοσοκομείο, όπως μάσκες και γάντια, με αποτέλεσμα γιατροί και νοσηλευτές να ρισκάρουν καθημερινά την υγεία τους, προκειμένου να βοηθήσουν ασθενείς με κορονοϊό. Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει. Με πήραν τηλέφωνο και μου ζήτησαν πόσο προστατευτικό υλικό έχω στο εργαστήριο μου από μάσκες, γάντια, απολυμαντικά. Με παρότρυναν άμεσα μάλιστα να τα δώσω στο πιο κοντινό μου νοσοκομείο. Εμένα αυτό με τρομάζει. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεχτα”.


Προκειμένου μάλιστα να αποφύγουν την κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος οι κυβερνώντες έχουν δώσει την εντολή στο στρατό να μετατρέψει σε νοσοκομείο το εκθεσιακό κέντρο.

“Το σουηδικό κράτος σκέφτεται την οικονομία του, παρά τον πολίτη του, όπως κάνουν άλλα κράτη. Δυστυχώς το υγειονομικό σύστημα δεν αντέχει να καλύψει τις ανάγκες, με αποτέλεσμα εδώ και δυο ημέρες ο στρατός να βρίσκεται στο εκθεσιακό κέντρο της Στοκχόλμης, που είναι γύρω στα 2 χιλιάδες τ.μ και να στήνει εκεί ένα  επιπλέον νοσοκομείο” λέει ο Παναγιώτης Λέτσιος. 


Και συνεχίζει “ο μεν λαός είναι υπάκουος απέναντι στο σουηδικό κράτος και την ίδια στιγμή το κράτος δεν προφυλάσσει τον πολίτη του. Είναι λες και θέλουν να νοσήσουν οι πάντες. Μας κάλεσαν σε συνέντευξη τύπου και μας είπαν πως υπάρχει υλικό μόνο για μία μέρα. Τα πράγματα είναι επικίνδυνα. Εγώ έδωσα εντολή στο προσωπικό μου να παραμείνει στο σπίτι του με την οικογένεια του. Η Σουηδία δεν έζησε ποτέ στην ιστορία της κάποια κρίση, με αποτέλεσμα σε αυτό τον αόρατο πόλεμο, όχι μόνο να μην ξέρει πως να φερθεί, αλλά δε παραδειγματίζεται και από άλλα κράτη”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ