Κόσμος

Διάγγελμα Μακρόν:" Στον πόλεμο πρέπει να είμαστε ενωμένοι"

Στο προσωρινό νοσοκομείο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη Μυλούζ, βρέθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν το βράδυ της Τετάρτης.

Από εκεί, ο Εμανουέλ Μακρόν απευθύνθηκε στον γαλλικό λαό επαναλαμβάνοντας πως η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό. «Αυτή η πόλη, αυτή η περιοχή φέρει τα σημάδια του πολέμου. Καθώς αφοσιωνόμαστε σε έναν πόλεμο, πολεμάμε όλοι μαζί, κινητοποιούμαστε ενωμένοι. Βλέπω στη χώρα μας αιτίες διχασμού, αμφιβολίες από εκείνους που θέλουν να διασπάσουν την χώρα και πρέπει να έχουμε παρά μόνο μία εμμονή: να είμαστε ενωμένοι» είπε.

Το διάγγελμα Μακρόν έρχεται καθώς η Γαλλία καταγράφει 1.331 νεκρούς από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των Αρχών. Στον αριθμό αυτό δεν υπολογίζεται ο θάνατος πολιτών που χάνουν τη ζωή τους εκτός νοσοκομείων.

Εμανουέλ Μακρόν: Οι γιατροί μας έχασαν τη ζωή τους για να σώσουν τις ζωές άλλων
Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε όμως και στους γιατρούς που «έχασαν τη ζωή τους για να σώσουν τη ζωή των άλλων». «Ο πρώτος γιατρός έπεσε στην Κομπιέν, τρεις ακόμη έχασαν τη ζωή τους στην Γκραντ Εστ. Αποφάσισαν να γιατρέψουν με κάθε τίμημα» είπε.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε από την πόλη Μουλάουζ πως θα χορηγήσει έκτακτο επίδομα για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Πολλά έγιναν, όχι όλα αρκετά γρήγορα και με επαρκή ισχύ» σημείωσε.
 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ