Κόσμος

Τα "δρακόντεια μέτρα" στην Βραζιλία έχουν φέρει αναταραχή

Οι διαδηλωτές κτύπησαν αγγεία καθώς διαμαρτύρονται για την ομιλία του προέδρου της Βραζιλίας Jair Bolsonaro για τον κορωναϊό στο Σάο Πάολο. Ο Πρόεδρος αντιμετωπίζει θυμό για την αντιμετώπιση του απέναντι στον κορωναϊό σε συνδυασμό με την ανυπόμονη δυσαρέσκεια για τη χρονιά που πέρασε.

Μερικοί πήγαν στα παράθυρά τους κρατώντας κατσαρόλες. Άλλοι οπλισμένοι μόνο με τη φωνή τους.«Fora Bolsonaro!» («Βγες έξω, Bolsonaro!») Φώναζαν στο σκοτάδι, καθώς οι διαφωνούντες χτύπησαν αγγεία και ταψιά με ξύλινα κουτάλια ως τον μόνο τρόπο εκτόνωσης της αγανάκτησής τους ενάντια στον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας.

Τα δρακόντια μέτρα που αποσκοπούν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωναϊού, σημαίνουν ότι τώρα εκατομμύρια Βραζιλιάνοι που έχουν οργή απέναντι στον Bolsonaro, θα είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Οργή και εντάσεις απέναντι στον Μπολσονάρο

Αλλά όσον αφορά την τελευταία εβδομάδα διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα εμφανίστηκαν στα παράθυρά τους και χρησιμοποίησαν μαγειρικά σκεύη για να μεταδώσουν τη μανία που αισθάνονται απέναντι στον Jair Bolsonaro.

«Δε μπορούμε πλέον να δεχτούμε ένα πρόσωπο όπως αυτό ότι είναι ο πρόεδρός μας», δήλωσε ο Wilma Dutra de Oliveira, καθηγητής γλωσσών από το Leblon, μια  παραθαλάσσια γειτονιά στο νότιο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Jair Bolsonaro της Βραζιλίας λέει ότι η κρίση του κορωναϊού είναι ένα τέχνασμα για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Ο ίδιος ο Μπολσονάρο χαρακτήρισε ως «υστερία» τα μέτρα των άλλων κρατών απέναντι στην πανδημία και μάλιστα είχε κάνει ολόκληρες συναντήσεις με τους οπαδούς του στις οποίες εκφωνούσε λόγο παρά τις εναντιώσεις των ιατρικών συμβούλων ότι δεν πρέπει να γίνονται μαζώξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ