Κόσμος

Σενάρια τρόμου στις ΗΠΑ από την πανδημία του κορωνοϊού: Περιμένουν την απόλυτη καταστροφή

Γνωστή αμερικανική ιστοσελίδα ειδήσεων προειδοποιεί τους πολίτες της να προετοιμάζονται για την επόμενη περίοδο, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

“Ο κατάλογος του τι περιμένει τον αμερικανικό λαό”, σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα αναφέρει μια σειρά προειδοποιήσεις και συστάσεις:

1. Επέκταση των συστάσεων για την αποθήκευση τροφίμων για 18 μήνες. Αυτό δεν αφορά κάποιο είδος εγωισμού ή απληστίας, αλλά αφορά προετοιμασία για έκτακτες καταστάσεις.

2.Πιθανόν το χρηματοπιστωτικό σύστημα να καταρρεύσει. Οι τράπεζες θα κλείσουν και πολλές καταθέσεις θα χαθούν. Το δολάριο θα χάσει μεγάλη αξία φέτος λόγω της νομισματικής ύφεσης.

3. Οι παροχές θα καταργηθούν, ακριβώς όπως έχει προειδοποιηθεί εδώ και χρόνια. Εάν συμμετείχατε σε χρηματιστηριακή αγορά, αυτά τα περιουσιακά στοιχεία εξανεμίζονται, ενώ αναμένονται απώλειες της τάξεως του 80%.

4. Οι τιμές των ακινήτων θα κατακρημνιστούν επίσης. Αναμένεται μείωση σε εθνικό επίπεδο κατά 40% κατά μέσο όρο. Η ανεργία θα αυξηθεί σε λιγότερο από 90 ημέρες σε αυτό το σενάριο.

5. Η τρέλα "ελεύθερου χρήματος" που προωθεί η κυβέρνηση Τραμπ, θα οδηγήσει σε απότομη άνοδο των τιμών σε ολόκληρη την Αμερική, γεγονός που θα οδηγήσει με την σειρά του στο σενάριο τύπου Βενεζουέλας και θα ξεκινήσει τη μαζική εκτύπωση χρήματος.

6. Η προσφορά τροφίμων είναι επίσης κρίσιμη σε πολλές περιοχές και πολλά καταστήματα θα αδειάσουν σε πολύ μικρό χρόνο. Τότε οι κάτοικοι των πόλεων θα σπεύσουν για ψώνια σε αγροτικές περιοχές που υπάρχουν περισσότερα τρόφιμα. Περιμένουμε ακόμα και αψιμαχίες με όπλα για την εξασφάλιση τροφίμων.

7. Μιλώντας για όπλα, όλα τα πυρομαχικά και όλα τα όπλα στην Αμερική θα πωληθούν σε πολίτες. Εάν δεν έχετε εξοπλίσει τον εαυτό σας μέχρι τώρα, θα πρέπει να πληρώσετε ένα καλό ποσό για να αποκτήσετε οτιδήποτε σε αυτόν τον τομέα.

Δεν γνωρίζουμε αν όλα αυτά αποτελούν το σενάριο μιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας του Χόλιγουντ, αλλά είναι σίγουρο ότι η πανδημία όσο συνεχίζεται θα φέρνει στο προσκήνιο όλο και πιο πολλά τέτοια απίθανα ενδεχόμενα.

 


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ