Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Η Ρώμη κατάσχεσε αναπνευστήρες που προοριζόνταν για την Ελλάδα! - Τούρκοι επιστήμονες: ''Περιμένουμε 150.000-600.000 θανάτους''!

Στην κατάσχεση σχεδόν 2.000 αναπνευστήρων, οι οποίοι προορίζονταν για ασθενείς του κορωνοϊού στην Ελλάδα, προχώρησαν οι αρχές της Ιταλίας, η οποία δίνει σκληρή «μάχη» με τον θανατηφόρο ιό.

Η κατάσχεση πραγματοποιήθηκε από άνδρες της ιταλικής αστυνομίας και του ιταλικού τελωνείου, και αφορούσε 1.840 αναπνευστήρες, οι οποίοι συνοδεύονταν από μάσκες.

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός εντοπίστηκε σε φορτηγό, το οποίο βρισκόταν σε πλοίο – έτοιμο να αποπλεύσει με προορισμό την Ελλάδα, αναφέρει το sputnik. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιταλικές αρχές, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του ιού, έχει απαγορεύσει όλες τις εξαγωγές αναπνευστήρων από τις 25 Φεβρουαρίου.  

 

Άσχημα τα πράγματα στην Τουρκία  

 

Όπως σε όλο τον κόσμο έτσι και στην Τουρκία, με διάφορα μέτρα γίνεται προσπάθεια να εμποδιστεί η εξάπλωση του νέου ιού και ο θάνατος άλλων ανθρώπων. 

Αλλά η μακρά από κάθε διαφάνεια πολιτική της κυβέρνησης φέρνει και τις κατηγορίες για αυτό. Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μίτσιγκαν-Ονούρ Μπασίρ, αναφερόμενος στις ελλείψεις των μέτρων αυτών, ανέφερε πως στην Τουρκία ενδεχομένως θα επηρεαστούν από τον νέο ιό 32 εκατομμύρια άτομα. 

Σύμφωνα με τον Ονούρ Μπασερ, τα μέτρα στην Τουρκία δεν είναι επαρκή, με πρώτα τα τεστ. Ο καθηγητής έκανε μία σειρά από διαπιστώσεις σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που θα μολυνθούν από τον ιό, όπως και για τον αριθμό των κρεβατιών στις ΜΕΘ, αναφέρουν τα tourkikanea.gr 

Ο Μπασερ ασκώντας κριτική στο μέτρο που απαγόρευσε την κυκλοφορία στους ανθρώπους άνω των 65 ετών, είπε : “Στην Τουρκία υπάρχουν 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι άνω των 65 ετών. Εξ αυτών μόνο το ένα εκατομμύριο μένουν μόνοι τους. Τα υπόλοιπα 6,5 εκ. μένουν μαζί με τις οικογένειές τους. Τα μέλη της οικογένειας που βγαίνουν έξω, μπορούν να φέρουν τον ιό στο σπίτι. Αυτά είναι μέτρα χωρίς οργάνωση. Δεν είναι μέτρα τα οποία θα επιβραδύνουν την ταχύτητα της αύξησης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα δεδομένα δείχνουν πως περίπου 32 εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία θα επηρεαστούν από τον κορονοϊό. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν 150.000 έως 600.000 θάνατοι. Αυτό σημαίνει πως 1,6 εκατομμύρια άτομα θα χρειαστεί να νοσηλευτούν. Ενώ ο αριθμός των κρεβατιών στην Τουρκία είναι 200.000. Σημαίνει επίσης ότι 640.000 ασθενείς θα χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ. Ενώ στην Τουρκία υπάρχουν 40.000 κρεβάτια σε ΜΕΘ. ”

Ο Μπασερ αναφερόμενος στους αναπνευστήρες είπε πως “640 χιλιάδες ασθενείς, σημαίνει πως τα χρειαστούν τουλάχιστον 320 χιλιάδες αναπνευστήρες. Αν οι ασθενείς δεν συνδεθούν στον αναπνευστήρα, τότε το ποσοστό θανάτου φτάνει το 90%” και υπενθύμισε πώς η Τουρκία είναι η χώρα με τις λιγότερες δαπάνες στον τομέα της υγείας μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ