Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Μεγάλη ήττα για την Μέρκελ

Το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), κατέγραψε το χειρότερο ποσοστό στην ιστορία της, στις τοπικές εκλογές που έγιναν την Κυριακή (23/02), στο Αμβούργο, αφού συγκέντρωσε μόλις το 11% των ψήφων.

Οι εκλογές στο Αμβούργο, που έγιναν την Κυριακή (23/02) στο Αμβούργο, ήταν καταστροφικές για το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, καθώς η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) έφτασε μόλις στην τρίτη θέση, με ποσοστό 11%, που είναι και το χειρότερο στην ιστορία της παράταξης στην εν λόγω περιοχή. 

Ο Ντάνιελ Γκέντερ, πρωθυπουργός του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χολστάιν, είπε:

«Για εμάς στο CDU, αυτό είναι ένα πικρό εκλογικό αποτέλεσμα».
Το CDU βρίσκεται σε κρίση, καθώς η «εκλεκτή» της Μέρκελ για την ηγεσία του κόμματος, Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, δήλωσε πως δεν ενδιαφέρεται για την Καγκελαρία και έτσι δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές του 2021. Συμφώνησε μόνο να είναι επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών μέχρι το καλοκαίρι, όταν και αναμένεται να επιλεγεί η υποψηφιότητα της παράταξης σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Στις τοπικές εκλογές, πρώτοι ήρθαν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με 38% και τους ακολούθησαν οι Πράσινοι με 25,5%. Άλλωστε, αυτά τα δύο κόμματα κυβερνούν το κρατίδιο τα τελευταία χρόνια χάρη στη δημιουργία συνασπισμού.

Το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) δεν μπόρεσε να υπερβεί το όριο του 5% για την είσοδο στο τοπικό Κοινοβούλιο, λίγες ημέρες μετά το μακελειό στην πόλη Χανάου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ