Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

''Σφαλιάρα'' Μακρόν σε Ερντογάν: “Τουρκικοί νόμοι τέλος στη Γαλλία”

Ο Μακρόν δείχνει τελικά πως έχει ''balls'' και δεν καταλαβαίνει από τους ''τσαμπουκάδες'' του Ερντογάν.   
 
Σύμφωνα με το ρωσικό RT
, η Γαλλία θα  απαγορεύσει τους ιμάμηδες από τις μουσουλμανικές χώρες που πηγαίνουν στη Γαλλία, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, προειδοποιώντας ότι δεν μπορεί να ''τροφοδοτήσει αποσχιστικές τάσεις'' στη γαλλικό έδαφος.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μακρόν υποσχέθηκε να καταργήσει σταδιακά το σχετικό πρόγραμμα, που επιτρέπει στις μουσουλμανικές χώρες να στείλουν ιμάμηδες και καθηγητές στη Γαλλία, προκειμένου να διδάξουν τις γλώσσες και τον πολιτισμό χωρίς να ελέγχονται από το γαλλικό κράτος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας στην πόλη Μιλούζ κοντά στα γερμανικά σύνορα, είπε ότι η επιρροή των ξένων ιμάμηδων οδηγεί ορισμένους στο να ''απομακρύνονται από τη Δημοκρατία και επομένως δεν σέβονται τους νόμους της''. Ο Γάλλος ηγέτης μίλησε ξεχωριστά για την Τουρκία επειδή, αντίθετα με την Αλγερία, το Μαρόκο και την Τυνησία, η Άγκυρα δεν έχει ακόμη προσχωρήσει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.


''Η Τουρκία σήμερα μπορεί να κάνει την επιλογή να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο μαζί μας ή όχι, αλλά δεν θα επιτρέψω σε καμία ξένη χώρα να τροφοδοτήσει πολιτιστικές, θρησκευτικές ή σχετικές με ζητήματα ταυτότητας, αποσχιστικές τάσεις στη Δημοκρατία μας'', ανέφερε. 

Σήμερα υπάρχουν 151 Τούρκοι ιμάμηδες στη Γαλλία, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών. ''Δεν μπορούμε να έχουμε τουρκικούς νόμους σε γαλλικό έδαφος. Με τίποτα'', υπογράμμισε. Ο Μάκρον δήλωσε ότι ''δεν προσπαθούσε να προσβάλει κανέναν, αλλά δεν θα είναι εφησυχασμένος''. Ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανιέ δήλωσε ότι η πρακτική της αποστολής ξένων ιμάμηδων στη Γαλλία θα σταματήσει το 2024. 

Όλα αυτά την στιγμή που η Τουρκία με προκλητικές ανακοινώσεις μας λέει πως η μειονότητα στη Θράκη είναι ''τουρκική'', ενώ την ίδια στιγμή, η Άγκυρα θέλει να γεμίσει με τζαμιά τα νησιά μας στα Δωδεκάνησα.  

Ο Μακρόν παραδίδει μαθήματα εξωτερικής πολιτικής και καλά θα κάνουν κάποιοι στην Αθήνα να κάνουν ''φρονιστήρια''! 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...