Κόσμος

Έκρηξη της εγκληματικότητας στην Γαλλία με μετανάστες πρωταγωνιστές

Τα στατιστικά στοιχεία για τηn εγκληματικότητα που ερευνήθηκαν από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι στη μητροπολιτική περιοχή του Παρισιού περίπου οι μισοί από όλους τους υπόπτους που εμπλέκονται σε εγκληματική δραστηριότητα είναι γεννημένοι στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, ο αριθμός των αλλοδαπών εγκληματιών στο μητροπολιτικό Παρίσι ανέρχεται στο διπλάσιο του 20% που παρατηρείται στην υπόλοιπη χώρα. Σε ορισμένες περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας, ο αριθμός των εγκληματιών που γεννήθηκαν στο εξωτερικό φτάνει το 47,6% υψηλότερα, αναφέρει η Le Figaro.

Τα εγκλήματα που διαπράττονται από ασυνόδευτους νέους στην πόλη αποτελούν επίσης ένα αυξανόμενο πρόβλημα. Το τμήμα εγγύτητας του οικισμού του Παρισιού (DSPAP) - ένας οργανισμός που διεξάγει τις δραστηριότητές του σε όλο το Παρίσι και στις γύρω περιοχές έξω από την πόλη - ανέφερε ότι τα εγκλήματα που πραγματοποιήθηκαν από ασυνόδευτους νέους αυξήθηκαν κατά 22,7%.

Οι περιπτώσεις παραβάσεων μεταξύ των νεαρών μεταναστών έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά από το 2016, από 15,8% έως και 31,7%.

Ενώ οι ξένοι νεαροί κατηγορήθηκαν ότι πραγματοποίησαν το 2,1% των διαρρήξεων στην πόλη το 2016, ο αριθμός αυτός εκτινάχθηκε στο 13,1% το 2019. Η συμμετοχή των νέων σε βίαιες ληστείες αυξήθηκε επίσης από 4,8% το 2016 σε 16,6% το 2019.

Την περασμένη εβδομάδα, ήρθαν στην δημοσιότητα στοιχεία για την έκρηξη του εγκλήματος που παρατηρήθηκε στη Γαλλία τον πρώτο μήνα του 2020.

Παρά το τρομακτικό επίπεδο παραβατικότητας που παρατηρήθηκε στη Γαλλία το 2019, το τρέχον έτος φτάνει σε ακόμη πιο τρομακτικό ξεκίνημα.

Μέχρι στιγμής το 2020, έχουν εκτιναχθεί περιπτώσεις δολοφονίας και άλλες επιθέσεις. Τον Ιανουάριο, ο αριθμός των ανθρωποκτονιών, οι απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλα είδη εγκλήματος ανέβηκαν στις 380, σημειώνοντας αύξηση 18,7% σε σχέση με τον προηγούμενο Ιανουάριο, αναφέρει η Le Figaro.

Ο αριθμός των σκόπιμων περιπτώσεων επίθεσης, που είναι ενδεικτικός της όλο και πιο έντονης διάθεσης στη γαλλική κοινωνία, σημείωσε άνοδο έως 140 επιθέσεις την ημέρα κατά μέσο όρο, σημειώνοντας αύξηση 21% από τον περασμένο Ιανουάριο.

Εκτός αυτού, τον Ιανουάριο του 2020 οι πράξεις λήψης ομήρων αυξήθηκαν κατά 36,8%, οι απαγωγές αυξήθηκαν κατά 13,7% και οι απειλές και ο εκβιασμός αυξήθηκαν κατά 9,6%.

Οι κλοπές με μαχαίρια αυξήθηκαν επίσης κατά 21,6% από το προηγούμενο έτος, ενώ ο αριθμός των σεξουαλικών αδικημάτων αυξήθηκε κατά 14% από το προηγούμενο έτος.

Οι ένοπλες ληστείες - οι οποίες είχαν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια - αυξήθηκαν κατά 5,9%, ενώ οι διαρρήξεις, οι μικροκλοπές και η κλοπή οχημάτων αυξήθηκαν κατά 2,6%, 16,4% και 4,4% αντίστοιχα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ