σκουλήκι-ταινία
Κόσμος

Ζούσε 10 χρόνια με ένα σκουλήκι-ταινία να τρέφεται από τον εγκέφαλό του

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το σκουλήκι ταινία μπήκε στον εγκέφαλο του Αμερικανού πριν από 10 χρόνια, όταν έφαγε κακομαγειρεμένο χοιρινό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό, Kxan, πέρσι ένας κάτοικος του Τέξας έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Για αρκετούς μήνες, υπέφερε από τρομερούς πονοκεφάλους και ναυτία, ενώ συνέχισε να λιποθυμά συχνά.

Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι στον εγκέφαλό του υπήρχε ένα ξένο σώμα, μήκους τεσσάρων εκατοστών, με τις τελικές αναλύσεις να φανερώνουν ότι πρόκειται για παράσιτο και συγκεκριμένα για ταινία.

​Το σκουλήκι ήταν κολλημένο και παρασιτούσε απο τον εγκέφαλο του ασαθενούς για περισσότερο από 10 χρόνια

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, το παράσιτο εισήλθε στον οργανισμό του ασθενούς όταν κατανάλωσε σχεδόν άψητο χοιρινό κρέας στο Μεξικό, περισσότερα από 10 χρόνια πριν. Το σκουλίκι έκτοτε μεγάλωνε αργά αλλά σταθερά.

 

Το σκουλήκι αφαιρέθηκε από τον εγκέφαλο του ασθενούς με χειρουργική επέμβαση, με τον Αμερικανό έκτοτε να έχει θεραπευτεί πλήρως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, τα συγκεκριμένα παράσιτα, συνήθως, προσκολλώνται στα εντόσθια, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν στον εγκέφαλο. Σ’ αυτήν την περίπτωση είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν, μιας και τα συμπτώματα αποδίδονται σε άλλες παθολογίες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

su25-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταστροφικό εναέριο ατύχημα πάνω από την Ουκρανία! Ρωσικό Su-25 «κατέρριψε» κατά λάθος άλλο ρωσικό Su-25 που πετούσε δίπλα του -Δείτε το βίντεο

Ένα τρομερό ατύχημα συνέβη εχθές πάνω από το Ντονιέτσκ, με αποτέλεσμα την καταστροφή ενός ρωσικού επιθετικού...
ΗΠΑ 0

Τυχαίο γεγονός ή προειδοποίηση προς τον Τραμπ;-Πέντε παραβιάσεις του εναέριου χώρου σε μία ημέρα στη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων του Προέδρου των ΗΠΑ

Είναι γεγονός ότι χάρη στην πολιτική του ο Τραμπ τόσο στο εσωτερικό των ΗΠΑ, όσο και Διεθνώς, έχει αποκτήσει πολλούς...