Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ρουχανί: Η κυβέρνηση Τραμπ είναι η χειρότερη στην ιστορία των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, την οποία χαρακτήρισε ως τη χειρότερη στην ιστορία των ΗΠΑ.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί και στις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τον επόμενο μήνα,

Ο Ιρανός πρόεδρος, συγκεκριμένα, διαμήνυσε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα έχει αντίκτυπο στη διεθνή και περιφερειακή πολιτική.

Κάλεσε δε, τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και να μην επιτρέψουν στον Ντόναλντ Τραμπ να καταστρέψει την εθνική ενότητα.

Οι κοινοβουλευτικές εκλογές του Ιράν θα λάβουν χώρα στις 21 Φεβρουαρίου, με στόχο την εκλογή των νέων βουλευτών της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση Ουάσιγκτον – Τεχεράνης κλιμακώθηκε σημαντικά στις αρχές του 2020, μετά την αμερικανική επιχείρηση για την «εξολόθρευση» του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σολεϊμανί.

Ακολούθησε η απάντηση του Ιράν, το οποίο εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση, πλήττοντας δύο αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο γειτονικό Ιράκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ