Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Το όπλο που θα "ταρακουνήσει" τους αμυντικούς συσχετισμούς τον 21ο αιώνα

Η Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ η λεγόμενη «DARPA» συνεχίζει την δημιουργία και των σχεδιασμών οπλικών συστημάτων νέας γενιάς για τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η DARPA σε συνεργασία με την εταιρεία Raytheon ολοκλήρωσε με επιτυχία τον σχεδιασμό ενός νέου υπερηχητικού όπλου το οποίο ωστόσο θα είναι σε θέση να καταστρέφει εχθρικούς στόχους και απειλές όχι μόνο με μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά και σε μεγαλύτερη απόσταση.

Το νέο οπλικό σύστημα που ονομάζεται «Tactical Boost Glide» θα λειτουργεί σε υπερηχητικές ταχύτητες, δηλαδή Mach 5, προσφέροντας τη δυνατότητα για την εκτέλεση στρατιωτικών επιχειρήσεων σε μεγαλύτερες αποστάσεις, αλλά πλέον με μικρότερους χρόνους απόκρισης και αυξημένη αποτελεσματικότητα σε σύγκριση με τα σημερινά στρατιωτικά συστήματα.

Πως θα χρησιμοποιείται το όπλο

Το σύστημα διολίσθησης θα χρησιμοποιείται για την επιτάχυνση του ωφέλιμου φορτίου του όπλο, αναπτύσσοντας υπερηχητικές ταχύτητες σε πρώτο στάδιο και στη συνέχεια το ωφέλιμο φορτίο θα «διαχωρίζεται» από τον πύραυλο και θα κατευθύνεται προς τον στόχο δίχως ενίσχυση στην κίνησή του.

Νωρίτερα φέτος, η Raytheon σύναψε σύμβαση με την DARPA ύψους 63 εκατομμυρίων δολαρίων για την περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος Tactical Boost Glide, μιας κοινής προσπάθειας μεταξύ του οργανισμού και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Το πρώτο στάδιο, αυτό του σχεδιασμού του όπλου, ολοκληρώθηκε και πλέον απομένει να προχωρήσει περαιτέρω το πρόγραμμα ανάπτυξης στα επόμενα στάδιά του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ