Ερντογάν στην Αλγερία
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ερντογάν: Οι σχέσεις Τουρκίας - Αλγερίας καθημερινά ενισχύονται

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο, λίγο πριν αναχωρήσει, προέβη σε έναν απολογισμό της κατάστασης σχετικά με το σεισμό στο Ελαζίγ, αλλά παράλληλα μίλησε και για τις επαφές που θα έχει στις χώρες της Αφρικής. 

Ειδικότερα, για τις σχέσεις με την Αλγερία ο Τούρκος πρόεδρος εγκωμίασε το πρόεδρο Τεμπούν, σημειώνοντας ότι μετά από μία ταραγμένη περίοδο που πέρασε η χώρα της βόρειας Αφρικής, με τη νέα κυβέρνηση όλες οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια του SigmaLive Μαρία Ζαχαράκη.  

«Με τον κ. Τεμπούν συναντηθήκαμε και στο Βερολίνο και είχαμε διμερείς επαφές. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που θα έχουμε τώρα, θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε με τον κ. πρόεδρο και τους υπουργούς του τις διμερείς μας σχέσεις. Οι επενδύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες φτάνουν τα 3.5 δις. δολάρια. Αλλά παράλληλα στις επαφές μας θα ανταλλάξουμε απόψεις και για τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή μας, ειδικά στη Λιβύη», υπογράμμισε ο Ταγίπ Ερντογάν. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγγελα Μέρκελ, την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη και τις συνομιλίες που είχαν για τη Λιβύη. 

«Είχαμε την ευκαιρία να επαναξιολογήσουμε τη διαδικασία του Βερολίνου. Ο Χαφτάρ είναι πραξικοπηματίας. Τη ρώτησα γιατί τον υποστηρίζουν. Τον κακομαθαίνουν. Το δέχτηκε (η κα. Μέρκελ). Αυτός ο άνθρωπος έχει προκαλέσει διχασμό, παραβιάζει την εκεχειρία στη Λιβύη. Δεν στήριξε τη διαδικασία της Μόσχας. Ο Χαφτάρ έχει προδώσει τους ηγέτες του στο παρελθόν. Δεν έχει λογική να περιμένει κανείς ότι θα τηρήσει την εκεχειρία. Συνεχίζει να επιτίθεται με όλα τα μέσα. Δεν πρόκειται να το επιτύχει. Αρχίζει η διαδικασία της στρατιωτικής επιτροπής 5+5. Αλλά δεν αναμένουμε τίποτε από αυτήν», εκτίμησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Αναφορικά με το σεισμό, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός συνεχίζει τις προσπάθειές του στο μέγιστο δυνατό επίπεδο για την ανακούφιση των πληγέντων. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ