Σεβιμ Νταγκντελέν
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Γερμανίδα βουλευτής: Ο Ερντογάν είναι δημιουργός προβλημάτων στη Μεσόγειο

Νούμερο ένα δημιουργό προβλημάτων στην περιοχή της Μεσογείου χαρακτήρισε τον Ταγίπ Ερντογάν Γερμανίδα βουλευτής αριστερού κόμματος απορρίπτοντας ως παράνομα τα τουρκολιβικά σύμφωνα.

«Η συμφωνία, αυτό μνημόνιο κατανόησης δεν αποτελεί μόνο παραβίαση της κυριαρχίας των κρατών μελών της ΕΕ, Ελλάδας και Κύπρου, αλλά παραβιάζει και τη Διεθνή Συνθήκη για τη Θάλασσα. Και πολύ πιθανώς δεν έχει συναφθεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», τόνισε μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Η τουρκική κυβέρνηση υπό τον Ερντογάν γίνεται από την ΕΕ αποδεκτή και αντιληπτή λόγω του προσφυγικού θέματος, ως παράγοντας επίλυσης του προβλήματος», πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης: «Παραβιάζει μονίμως το διεθνές δίκαιο και αμείβεται από την ΕΕ με δισεκατομμύρια από τα χρήματα των φορολογούμενων. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να υπάρξουν συνέπειες όταν ένας Τούρκος Πρόεδρος παραβιάζει συνεχώς το διεθνές δίκαιο. Και πρέπει βεβαίως να υπάρξει αλληλεγγύη μέσα στην ΕΕ. Δεν μπορεί η Γερμανία ή άλλα κράτη στην ΕΕ να εγκαταλείπουν άλλα κράτη μέλη όπως η Ελλάδα και η Κύπρος», σημείωσε.

«Όμως ο Ερντογάν είναι ο νο 1  δημιουργός προβλημάτων στην περιοχή της Μεσογείου και λόγω των εισβολών του, που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο – στη γειτονική Συρία δύο φορές – αλλά και μέσω προκλήσεων του με τις παράνομες γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο μπροστά από τις ακτές της Κύπρου και τώρα μέσω της στήριξης των ισλαμικών τρομοκρατικών συμμοριων στη Λιβύη, τις οποίες έφερε από τη Συρία στη Λιβύη και με τις οποίες υποστηρίζει εκεί ένα τρομοκρατικό κράτος», κατέληξε η γερμανίδα βουλευτής – με καταγωγή από την Τουρκία – Σεβιμ Νταγκντελέν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ