Κόσμος

Μαρτύριο! 6% πάνω οι διώξεις Χριστιανών μέσα σε ένα χρόνο!

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση από μια γνωστή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχει κυκλοφορήσει, σήμερα περισσότεροι από 260 εκατομμύρια Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο διώκονται και αυτό είναι κατά 6% περισσότερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο.

Οι διωγμοί των Χριστιανών σε όλο τον κόσμο αυξάνονται, σύμφωνα με τη νέα ετήσια έκθεση της χριστιανικής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Open Doors, που δημοσιεύθηκε στις 15 Ιανουαρίου. Επί του παρόντος, πάνω από 260 εκατομμύρια Χριστιανοί διώκονται παγκοσμίως, αριθμός που είναι 6% περισσότερο από ό, τι το προηγούμενο έτος. Για 18η φορά στη σειρά, η Βόρεια Κορέα πρωτοστατεί στον κατάλογο των πενήντα χωρών-διωκτών του Χριστιανισμού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οργανισμού, περίπου 300 χιλιάδες Χριστιανοί ζουν τώρα στη Βόρεια Κορέα, τους οποίους οι αρχές εκτοπίζουν σε στρατόπεδα εργασίας, θεωρώντας τους πολιτικούς εγκληματίες και συχνά τους σκοτώνουν επί τόπου. Οι συναντήσεις με άλλους Χριστιανούς για την λατρεία και το δόγμα είναι πρακτικά αδύνατες και πραγματοποιούνται υπόγεια μέσα σε αυστηρη μυστικότητα.

Η Βόρειο Κορέα, το Αφγανιστάν, η Σομαλία, η Λιβύη, το Πακιστάν, η Ερυθραία, το Σουδάν, η Υεμένη, το Ιράν και η Ινδία είναι οι δέκα πιο σκληρές σε διώξεις των Χριστιανών.

"Οι Χριστιανοί παραμένουν μία από τις πιο διωγμένες θρησκευτικές ομάδες στον κόσμο", γράφουν οι συντάκτες της έκθεσης. "Αν και οι διωγμοί των Χριστιανών παίρνουν ποικίλες μορφές, τις χαρακτηρίζουμε εδώ ως οποιαδήποτε εκδήλωση μίσους και εχθρότητας σε σχέση με την ομολογία πίστης στον Χριστό. "Οι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να κινδυνεύουν με φυλάκιση, απώλεια κατοικίας και περιουσίας, βασανιστήρια, βία και ακόμη και θάνατο για την πίστη τους.

Η Κίνα ανέβηκε τέσσερις θέσεις στον παγκόσμιο κατάλογο παρακολούθησης 2020 κατά τη διάρκεια του έτους, από την 27η θέση το 2019 έως την 23η θέση το 2020. Οι αναλυτές έλαβαν υπόψη την αυξανόμενη πίεση των αρχών στις εκκλησίες το περασμένο έτος - 793 επιδρομές κατά την περίοδο αναφοράς του Παγκόσμιου Καταλόγου Παρακολούθησης 2018, ενώ σε όλο τον κόσμο καταγράφηκαν για το 2019 1847 επιθέσεις. Σύμφωνα με την Open Doors, τουλάχιστον 97 εκατομμύρια Χριστιανοί ζουν στην Κίνα σήμερα. Οι πιστοί παρακολουθούνται συνεχώς - σύμφωνα με τους αναλυτές της Open Doors, αναφέροντας μια έκθεση του CNBC, υπάρχουν σχεδόν μισό δισεκατομμύριο κάμερες παρακολούθησης στην Κίνα, και ο αριθμός τους αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Επιπλέον, απαγορεύεται στα παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών να πάνε στην εκκλησία, παρακολουθούνται όλες οι δραστηριότητες σε εκκλησίες και οι ιερείς όλο και περισσότερο υποχρεώνονται να εγγραφούν επίσημα υπό την απειλή να κλείσουν εκκλησίες ή να συλληφθούν σε περίπτωση άρνησης. Περισσότεροι από 5.500 εκκλησίες στην Κίνα έχουν ήδη κλείσει.

Η Παγκόσμια Λίστα Παρακολούθησης 2020 καταγράφει 447 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις βίας και εγκλημάτων μίσους κατά των Χριστιανών στην Ινδία, ανέφερε επίσης η έκθεση. Πολλές επιθέσεις εναντίον των χριστιανών στην Ινδία διεξάγονται από ριζοσπάστες Ινδουιστές που συχνά συγκεντρώνονται σε ξέφρενα πλήθη φανατικών.

Πέρυσι, μουσουλμανικές ομάδες εξτρεμιστών συνέβαλαν σε στατιστικές βίας κατά των χριστιανών σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, στη Σρι Λάνκα, 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 500 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις εναντίον καθολικών και προτεσταντικών εκκλησιών και ξενοδοχείων την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με την έκθεση.

Στο Πακιστάν, η κυβέρνηση συνεχώς κλείνει τα μάτια στην εξάπλωση των ριζοσπαστικών ισλαμιστών. Στο Ιράκ και τη Συρία, εκατοντάδες χιλιάδες Χριστιανοί (μέχρι 87% του χριστιανικού πληθυσμού του Ιράκ) αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν λόγω εμφύλιου πολέμου και αγριότητας,

Εκτός της Ασίας, σύμφωνα με την έκθεση, η κατάσταση των Χριστιανών στο Αφρικανικό έθνος της Μπουρκίνα Φάσο έχει επιδεινωθεί σημαντικά, και η χώρα κατά το παρελθόν έτος έχει ανέβει κατά 33 θέσεις στον Παγκόσμιο κατάλογο παρακολούθησης, δεδομένου ότι δεκάδες Καθολικοί και Προτεστάντες ιερείς δολοφονήθηκαν ή απήχθησαν από ισλαμιστές μαχητές το 2019.

Συνολικά, τα τελευταία πέντε χρόνια, σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Μπουρκίνα Φάσο, και το 2019, πάνω από 60 χριστιανοί σκοτώθηκαν από ισλαμιστές μαχητές στη χώρα.

Η ισλαμική ομάδα Boko Haram συνεχίζει επίσης να σκοτώνει και να εκδιώκει τους Χριστιανούς από τις πατρίδες τους στη βόρεια Νιγηρία και το Καμερούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ