Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θέλει την ΕΕ να συντονίζει την ειρηνευτική διαδικασία στη Λιβύη

«Θα ήταν λάθος η ΕΕ να εισέλθει σε αυτή τη διαδικασία ως συντονιστής όταν υπάρχει ο ΟΗΕ. Είμαστε αντίθετοι σε αυτό, και το αναδείξαμε κατά τη διάρκεια των διμερών συνομιλιών».

Η Τουρκία δεν θέλει την Ευρωπαϊκή Ένωση να συντονίζει την ειρηνευτική διαδικασία της Λιβύης, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι υπάρχουν τα Ηνωμένα Έθνη για να διαδραματίσουν αυτόν τον ρόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Θα ήταν λάθος η ΕΕ να εισέλθει σε αυτή τη διαδικασία ως συντονιστής όταν υπάρχει ο ΟΗΕ. Είμαστε αντίθετοι σε αυτό, και το αναδείξαμε κατά τη διάρκεια των διμερών συνομιλιών», ανέφερε ο Ερντογάν μετά την επιστροφή του στην Άγκυρα από το Βερολίνο σύμφωνα με το κανάλι ειδήσεων A Haber.

Η Τουρκία στηρίζει την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας που υποστηρίχθηκε από το ΟΗΕ στην Τρίπολη και έχει υποσχεθεί να στείλει τα στρατεύματά της για να αποκρούσουν τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν στην διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη τάχθηκαν υπέρ του εμπάργκο όπλων και θέλουν να ωθήσουν τις αντίπαλες πλευρές σε μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ