Κόσμος

Μετά τις δηλώσεις Τράμπ ο Πούτιν επιβλέπει εκταταμένες ρωσικές ασκήσεις

Μια μέρα μετά τις δηλώσεις της Προέδρου Τραμπ, την Τετάρτη εναντίον του Ιράν, στις οποίες αναφέρθηκε ότι το Πεντάγωνο προχωρά στην ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων, η Ρωσία έκανε επίδειξη στα δικά της συστήματα της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Πρόεδρος Πούτιν προσωπικά παρακολούθησε και επέβλεψε τις στρατιωτικές ασκήσεις για την Ημέρα Ελέγχου Υπερηχητικών Πυραύλων κοντά στην Κριμαία την Πέμπτη, όπως αναφέρει το Reuters, που αφορούσαν και την έναρξη του υπερηχητικού πυραύλου «Kinzhal», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Πούτιν επέβλεψε προσωπικά τις ασκήσεις την Πέμπτη από το κατάστρωμα του καταδρομικού  Ustinov. Οι εκτεταμένες ασκήσεις αφορούσαν ελιγμούς και δοκιμές όπλων από τον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας και τον Βόρειο Στόλο της Ρωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν πάνω από 40 αεροσκάφη, τουλάχιστον 30 πλοία και ένα υποβρύχιο.

Ο αρχηγός του ρωσικού ναυτικού, ο ναύαρχος Νικολάι Γιεβμέντοφ, δήλωσε ότι οι ασκήσεις και τα όπλα δοκιμάστηκαν με «επιτυχία».

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, δύο μαχητικά Mig-31K εξασκούσαν την πυροδότηση στόχων χρησιμοποιώντας το βαλλιστικό βλήμα Kinzhal.

Οι πυραύλοι εκτοξεύθηκαν και χτύπησαν με επιτυχία επίγειους στόχους.

Το Kinzhal είναι ένα από τα έξι νέα προηγμένα όπλα κάτω από την ανάπτυξη της Ρωσικής Αεροπορικής Δύναμης που χαρακτηρίζεται ως «υπερηχητικό», που σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει σε χώρο και ταχύτητες άνω των 10 Mach.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ