Κόσμος

Ισχυρή καταιγίδα στην Κωνσταντινούπολη ξήλωσε δεκάδες στέγες (εικόνες-βίντεο)

Μια ισχυρή καταιγίδα έπληξε αυτή την εβδομάδα την Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα αλλά και να διαλυθούν εντελώς σκεπές κτιρίων.

Ένας ισχυρός κυκλώνας, ο οποίος έπληξε τη βορειοδυτική Τουρκία αυτή την εβδομάδα, ξήλωσε τις στέγες από 108 κτίρια και ξερίζωσε 128 δέντρα στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου της πόλης.

https://twitter.com/dirilispostasi/status/1214494605405818881

«Η δεύτερη ημέρα βροχής και ανέμου κατέστρεψε υποδομές στις μεταφορές και οδήγησε σε αύξηση του αριθμού των ατυχημάτων, Καταγράφηκαν περίπου 100 χιλιοστά βροχόπτωσης ανά τετραγωνικό μέτρο. Εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 61 εγκαταστάσεις λόγω πλημμυρών, 108 στέγες ξηλώθηκαν από τον άνεμο, κατέρρευσαν τρεις τοίχοι στήριξης, 128 δέντρα έπεσαν, δεν υπήρξαν θύματα », αναφέρει η δήλωση.

Μάλιστα, ανταποκριτής το Sputnik που ταξίδευε από την Άγκυρα προς την Κωνσταντινούπολη είδε εννέα ατυχήματα στον αυτοκινητόδρομο, στα τρία από τα οποία συμμετείχαν αρκετά αυτοκίνητα.

https://twitter.com/simurgh8/status/1214491780349120514

«Αυτό που συμβαίνει στην Κωνσταντινούπολη δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια!», ανέφερε χαρακτηριστικά Ρώσος τουρίστας στην πόλη.

Σύμφωνα με την τουρκική μετεωρολογική υπηρεσία, η καταιγίδα θα μαίνεται στην Κωνσταντινούπολη μέχρι την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ