Κόσμος

Εσπευσμένα στην Τυνησία ο Ερντογάν - Κλείνει στρατιωτική συμφωνία & με την Τύνιδα


Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε πριν λίγο ο Ρ. Τ. Ερντογάν. Εδώ και λίγες ώρες το προεδρικό του αεροσκάφος έχει προσγειώθεί στη Τύνιδα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν είχε ανακοινώσει ότι θα επισκεφθεί την Τυνησία και πλέον μας βάζει όλους σε σκέψεις για το τι ετοιμάζει και με αυτή την χώρα. Μάλιστα τον συνοδεύει και ο αρχηγός της ΜΙΤ και αυτό έχει την σημασία του.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, ο Ερντογάν θα συζητήσει με το νέο πρωθυπουργό της χώρας Kays Said τις εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο, ενώ θα υπογράψει νέες οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες.

Εδώ δυστυχώς επιβεβαιώνεται το προφητικό δημοσίευμα του Πενταπόσταγμα, όπου αναφέραμε πως Τούρκοι στρατηγοί ζητούν να δημιουργηθεί ναυτική βάση και στην Τυνησία.

Τι αναφέραμε:

Πρώην Τούρκοι ναύρχοι και σύμβουλοι του Ερντογάν, προτείνουν να σταλούν τις επόμενες ημέρες πολεμικά πλοία στη Λιβύη για να στηριχθεί το καθεστώς της Τρίπολης.

Μάλιστα ο γνωστός πρώην ναύρχος Cem Gürdeniz, υποστηρίζει πως στα πλαίσια της Μεσογειακής Ασπίδας, η Τουρκία θα πρέπει να επεκτείνει τις βλέψεις της και να στραφεί και προς την Τυνησία.

Εκεί όπως αναφέρει, ο Ερντογάν θα πρέπει να στέλνει πολεμικά πλοία, με σκοπό τον έλεγχο της Μεσογείου, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενά του οι Έλληνες θα πρέπει να μπλοκαριστούν. 

Ο Ερντογάν ετοιμάζει σχέδιο περικύκλωσης της Ελλάδας με λίγα λόγια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ