Κόσμος

Παιδοψυχολόγος: Οι γονείς πρέπει να προάγουν την πίστη για το Θεό στα παιδιά, ακόμη και αν οι ίδιοι δεν πιστεύουν

Ακόμη και αν δεν πιστεύουν στο Θεό, οι γονείς πρέπει να ψεύδονται και να προάγουν την πίστη στο Θεό ούτως ή άλλως επειδή οδηγούν σε καλύτερα αποτελέσματα ψυχικής υγείας, σύμφωνα με την παιδοψυχολόγο και συγγραφέα, Erica Komisar.

Η ίδια προωθώντας την έρευνά της τόνισε την ανάγκη οι γονείς να προωθήσουν την πίστη στο Θεό, ακόμη και αν δεν πιστεύουν οι ίδιοι, σύμφωνα με  την Wall Street Journal.

"Ως θεραπευτής, μου ζητείται συχνά να εξηγήσω γιατί η κατάθλιψη και το άγχος είναι τόσο συχνές μεταξύ των παιδιών και των εφήβων. Μία από τις σημαντικότερες εξηγήσεις - και ίσως η πιο παραμελημένη - είναι η μείωση του ενδιαφέροντος για τη θρησκεία. Αυτή η πολιτισμική μεταστροφή έχει ήδη αποδειχθεί καταστροφική για εκατομμύρια ευάλωτους νέους ",ανέφερε.

"Τα παιδιά ή οι έφηβοι που ανέφεραν ότι παρακολουθούν μια θρησκευτική λειτουργία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σημείωσαν υψηλότερες μετρήσεις ψυχολογικής ευεξίας και είχαν χαμηλότερους κινδύνους ψυχικής ασθένειας. Η εβδομαδιαία συμμετοχή συσχετίστηκε με υψηλότερα ποσοστά εθελοντισμού, αίσθηση της αποστολής τους, συγχώρεση και χαμηλότερες πιθανότητες χρήσης ναρκωτικών", σημείωσε με βάση τελευταίες μελέτες σχετικά με τον αντίκτυπο της θρησκείας στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων.

"Με ρωτούν συχνά γονείς,"Πώς μπορώ να μιλήσω στο παιδί μου για το θάνατο, αν δεν πιστεύω στο Θεό ή τον Παράδεισο". Η απάντησή μου είναι πάντα η ίδια:«Πείτε ψέμματα». Η ιδέα ότι απλά πεθαίνεις και γυρίζεις σκόνη μπορεί να λειτουργήσει για μερικούς ενήλικες, αλλά δεν βοηθά τα παιδιά. Η πίστη στον Παράδεισο τους βοηθά να παλέψουν με αυτήν την τεράστια και ακατανόητη απώλεια. Σε μια εποχή διαλυμένων οικογενειών, αποσπασμένων γονέων, σχολικής βίας και εφιάλτικων προβλέψεων για την υπερθέρμανση του πλανήτη, η φαντασία παίζει μεγάλο ρόλο στην ικανότητα των παιδιών να αντιμετωπίσουν", δήλωσε η Komisar, ο οποία είναι Εβραία.

"Η θρησκεία ή οι πνευματικές πρακτικές μπορούν να διδάξουν στα παιδιά την ευαισθησία, την αίσθηση της σωματικής και συναισθηματικής παρουσίας που είναι αναγκαία για την ψυχική υγεία. Ανεξάρτητα από το πόσο δραστήρια ήταν τα παιδιά μου όταν ήταν μικρά, ήξεραν πως όταν εισέρχονταν στο ναό μας για λειτουργία έπρεπε να ηρεμήσουν το σώμα τους και να χαλαρώσουν το μυαλό τους. Αν και διαμαρτυρήθηκαν όταν ήταν παιδιά, και εξακολουθούν να διαμαρτύρονται κατά καιρούς ως έφηβοι, έχουν αναπτύξει την ικανότητα να ηρεμούν όταν είναι συγκετρωμένα ", πρόσθεσε.

Η κ. Komisar εξήγησε στον ιστότοπό της ότι η κατάθλιψη και το άγχος γενικά ριζώνουν στην παιδική ηλικία και είναι καλύτερο για τους γονείς να λάβουν μέτρα νωρίς για να τα αντιμετωπίσουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ