Κόσμος

Tελεσίγραφο Μακρόν σε Ερντογάν: «Να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις» - Εγκαταλείπουν τα όπλα τους οι μαχητές του GNA στην Τρίπολη!


Μόνο η Γαλλία φαίνεται ότι στηρίζει την Ελλάδα έμπρακτα. Πριν λίγο ο Μακρόν έστειλε τελεσίγραφο στον Ερντογάν, λέγοντας πως το Παρίσι «δεν θα εγκαταλείψει τη σταθερή του θέση μπροστά στις προκλήσεις της Τουρκίας.»

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως η χώρα του στηρίζει Ελλάδα και Κύπρο στην Α. Μεσόγειο, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει ήδη δήλωσει πρόθυμος να στείλει γαλλικά πολεμικά πλοία εάν η Τουρκία επιχειρήσει παράνομες ενέργειες στα νότια της Κρήτης, εντός της ελληνικής ΑΟΖ, επικαλούμενη το μνημόνιο συνεργασίας με την Λιβύη.

Βέβαια μένει να δούμε ποιος θα κρατήσει το λόγο του στο τέλος. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε το εξής, οι ΕΔ είναι ισχυρές και έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση.

Tην ίδια στιγμή, στη Λιβύη η κατάσταση γίνεται δύσκολη για τον Ερντογάν, καθώς το GNA εγκαταλείπει τα όπλα του και υποχωρεί μπροστά στη προέλαση των δυνάμεων του Χαφτάρ.

Οι συνθήκες είναι ιδανικές για την χώρα μας και όπως φαίνεται όπως αποκάλυψε πρώτο το Πενταπόσταγμα, υπάρχει συμφωνία Αθήνας με το LNA για στρατιωτική συνεργασία!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σίσι - Χαφταρ
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη! Προς τελική υπογραφή συμφωνία Αιγύπτου-Λιβύης για οριοθέτηση των ΑΟΖ τους - "Στα κάγκελα" οι Τούρκοι - Ο αντίκτυπος για την Ελλάδα

Η υπογραφή συμφωνίας που οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Λιβύης ξεχώρισε ως ένα από τα πιο κρίσιμα...
Κόσμος 0

Τους γλεντάει κανονικά ο άνθρωπος του Τραμπ: Το «Σκωτσέζικο ντους» Μπάρακ στον Ερντογάν για τα F-35! - Τι υποστηρίζουν οι Τούρκοι για νέο casus belli με την Ελλάδα

Η κρίση γύρω από τους S-400 και τα F-35 οξύνεται, με τις αντιφατικές δηλώσεις του Τομ Μπάρακ να προκαλούν έντονη...