Κόσμος

Είναι 34 ετών και έχει δύο... μαμάδες: Αυτή είναι η νεότερη πρωθυπουργός όλων των εποχών

Είναι 34 ετών, μητέρα ενός παιδιού και έχει δύο... μαμάδες. Πρόκειται για τη νεότερη πρωθυπουργό όλων των εποχών, αναλαμβάνοντας τις τύχες των Φινλανδών.

Η Σάνα Μαρίν αναμένεται να καταστεί ως η νεότερη πρωθυπουργός όλων των εποχών, αναλαμβάνοντας τις τύχες της Φινλανδίας και δίνοντας τέλος στο κυβερνητικό αδιέξοδο της σκανδιναβικής χώρας.

Η Μαρίν, το βράδυ της Κυριακής, εξελέγη ως υποψήφια πρωθυπουργός του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), με στόχο να καλύψει το κενό του παραιτηθέντος Άντι Ρίνε.

Ο τελευταίος παραιτήθηκε από τον πρωθυπουργικό θώκο εν μέσω της οξύτατης πολιτικής κρίσης που προκλήθηκε, με αφορμή το ζήτημα της απεργίας των εργαζομένων στην εθνική ταχυδρομική υπηρεσία.

Η Σάνα Μάριν είναι μόλις 34 ετών και εφόσον λάβει τη στήριξη της Βουλής – κάτι το οποίο φαντάζει και το πιθανότερο σενάριο – θα καταστεί η νεότερη πρωθυπουργός όλων των εποχών.

https://www.instagram.com/p/B49wALMBrBQ/?utm_source=ig_web_copy_link

Θα σπάσει, μάλιστα, και το ρεκόρ της Έσο Άχο, η οποία ανέλαβε την πρωθυπουργία της Φινλανδίας το 1991, σε ηλικία 36 ετών.

Η Μάριν είναι βουλευτής του Τάμπερε (σ.σ. φινλανδική πόλη), ενώ από τον Ιούνιο διατελεί υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Είναι μητέρα ενός μικρού παιδιού, ενώ έχει... δύο μαμάδες, καθώς η μητέρα της ήταν ομοφυλόφιλη, έχοντας σχέση με άτομο του ίδιου φύλου.

Μάλιστα, εφόσον η φινλανδική Βουλή εγκρίνει την τοποθέτησή της, θα γίνει η νεότερη ηγέτης όχι μόνο της Φινλανδίας, αλλά όλου του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το SPD είναι το μεγαλύτερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, ο οποίος απαρτίζεται – επίσης - από το Κεντρώο Κόμμα, τους Πράσινους, την Αριστερή Συμμαχία και το Σουηδικό Λαϊκό Κόμμα.

https://twitter.com/TNiskakangas/status/1203729511658995713

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ