Κόσμος

Το Βερολίνο υποδέχεται 70 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από ελληνικά νησιά

Εβδομήντα ασυνόδευτους ανηλίκους από τα ελληνικά νησιά προτίθεται να υποδεχθεί το Βερολίνο, όπως δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο ο δήμαρχος της πόλης Μίχαελ Μιούλερ και η γερουσιαστής για θέματα οικογένειας, Σάντρα Σέερες.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η κατάσταση στους καταυλισμούς προσφύγων είναι δραματική και τα ασυνόδευτα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Το Βερολίνο, υπενθύμισαν, συμμετέχει στην πρωτοβουλία δήμων «Ασφαλή Λιμάνια», με σκοπό την παροχή προστασίας σε πρόσφυγες που διασώζονται στην Μεσόγειο.

Επιπλέον, οι Εντεταλμένοι για ζητήματα αλλοδαπών, οκτώ ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας, έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να υποδεχθούν ασυνόδευτους νέους πρόσφυγες από την Ελλάδα.

«Η ανάγκη είναι γνωστή. Όποιος απλώς παρακολουθεί, γίνεται συνένοχος», δήλωσε σχετικά η Εντεταλμένη της Θουριγγίας Μίργιαμ Κρούπα.

Τα κρατίδια που συμμετέχουν, εκτός του Βερολίνου και της Θουριγγίας, είναι το Βρανδεμβούργο, η Βρέμη, η Κάτω Σαξονία, η Ρηνανία – Παλατινάτο, η Σαξονία – ‘Ανχαλτ και το Σλέσβιγκ – Χολστάιν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Συναγερμό στο ουκρανικό επιτελείο προκαλεί μία νέα ρωσική τακτική -Έχασαν 14 χωριά σε μία εβδομάδα από αυτήν την πανέξυπνη νέα μέθοδο επίθεσης της Μόσχας

Η ρωσική εαρινή επίθεση αποκτά δυναμική χάρις σε μία τρομερά αποτελεσματική νέα τακτική, η οποία βοηθά τους Ρώσους να...