Κόσμος

Απέσυρε τα στολίδια που απεικόνιζαν το Άουσβιτς (βίντεο)

Ο αμερικανικός διαδικτυακός κολοσσός Amazon βρέθηκε στο στόχαστρο του Μουσείου Αουσβιτς-Μπιρκενάου καθώς διέθετε προς πώληση χριστουγεννιάτικα στολίδια με φωτογραφίες της εισόδου του άλλοτε ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης και εξόντωσης καθώς και με φωτογραφίες των συρματοπλεγμάτων και κοιτώνων όπου στοιβάζονταν τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του Ναζισμού. Το Μουσείο κοινοποίησε τη δυσαρέσκειά του μέσω Twitter.

Αν και η Amazon, λίγες ώρες μετά απέσυρε τα αντικείμενα αυτά, με νέα ανάρτησή του το Μουσείο Αουσβιτς-Μπιρκενάου έκανε γνωστό ότι και άλλα διαδικτυακά καταστήματα διέθεταν τέτοια αντικείμενα. Υπενθυμίζεται, ότι η ναζιστική Γερμανία έχτισε το Άουσβιτς το 1940 σε Πολωνικό έδαφος. Το Άουσβιτς αποτέλεσε το μεγαλύτερο συγκρότημα στρατοπέδων συγκέντρωσης και εξόντωσης της Ναζιστικής Γερμανίας.

Είχε συνολική έκταση 40 km² και αποτελούνταν από τρία κύρια και πάνω από 30 δευτερεύοντα στρατόπεδα. Σε αυτό εξοντώθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο Εβραίοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά από όλη την Ευρώπη, καθώς και τουλάχιστον 100.000 μη Εβραίοι, και από το 1947 έχει μετατραπεί σε σύμβολο του Ολοκαυτώματος.

https://youtu.be/CjWzWXVHyso

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ