Κόσμος

Ζευγάρι πούλησε ένα ξεχασμένο αυτοκίνητο στον… Έλον Μασκ και έβγαλε 1 εκατ. δολάρια (βίντεο)

Ποσό ύψους 1 εκατ. δολαρίων έβγαλε ένα ζευγάρι στη Νέα Υόρκη, πουλώντας ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στον ιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNBC, το ζευγάρι είχε αγοράσει το αυτοκίνητο για 100 δολάρια θεωρώντας πως ήταν κάποιο τυχαίο αυτοκίνητο. Μόνο που το αυτοκίνητο που κατέληξε στον Έλον Μασκ ήταν η Lotus Esprit με την οποία ο Ρότζερ Μουρ ως James Bond είχε βουτήξει στη θάλασσα στην ταινία «Ο κατάσκοπος που με αγάπησε» (1977).

Το πολυτελές αυτοκίνητο μετά την αξιοποίησή του στην ταινία τοποθετήθηκε σε μια αποθήκη και ξεχάστηκε εκεί, μέχρις ότου εμφανίστηκε το ζευγάρι για να το αγοράσει για 100 δολάρια.

Αφού επισκευάστηκε το αυτοκίνητο και επιβεβαιώθηκε από τον Νταγκ Ριντένιους ότι πρόκειται για συλλεκτικό, δόθηκε στον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s. Ο οίκος πούλησε στη συνέχεια το αυτοκίνητο το 2013 σε έναν αγοραστή, η ταυτότητα του οποίου αποκαλύφθηκε τα επόμενα χρόνια. Ο αγοραστής ήταν ο Έλον Μασκ, που, σύμφωνα πάντα με το CNBC, φέρεται να πλήρωσε 997.000 δολάρια για να το αποκτήσει και να το βάλει στη συλλογή του.

Ο ίδιος είχε δηλώσει τα προηγούμενα χρόνια πως θέλει να δημιουργήσει κάτι παρόμοιο, πράγμα που επιχείρησε να κάνει δημιουργώντας το ηλεκτρικό φορτηγό Cybertruck.

 

https://twitter.com/elonmusk/status/1197638937109336066

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ