Κόσμος

Γιούνκερ: Έτσι υπέκλεπταν το τηλέφωνο μου ΗΠΑ και Γαλλία

Ένα άγνωστο περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου.

Σε ένα άγνωστο περιστατικό από την εποχή που ήταν ακόμη πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αναφέρθηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου, πριν αφήσει το τιμόνι της Κομισιόν στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Γιούνκερ το 1997 διαπίστωσε ότι παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γαλλία.

«Μέσα στη νύχτα, κατά τις 2 ή 3 το πρωί, ίσως και πιο αργά, με καλεί ο Μπιλ Κλίντον για να μιλήσουμε για ένα θέμα μεταξύ της Airbus και της Boeign. Εξεπλάγην που κατάφερε να με βρει στο ξενοδοχείο που ήμουν, επειδή μου τηλεφώνησε στο σταθερό, το σταθερό του ξενοδοχείου.  Και ακόμα και η αποστολή (σ.σ. του Λουξεμβούργου) δεν γνώριζε ότι είχα αλλάξει ξενοδοχείο. Όμως ο πρόεδρος των ΗΠΑ το γνώριζε», είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Και συνέχισε: «Και εξεπλάγην ακόμα περισσότερο το επόμενο πρωί όταν ο (σ.σ Γάλλος πρόεδρος) Ζακ Σιράκ με καλωσόρισε στα σκαλοπάτια του Ελιζέ και μου είπε ότι: ο τρόπος που απάντησες στον Κλίντον είναι ο τρόπος με τον οποίον οι Ευρωπαίοι πρέπει να μιλάνε στους Αμερικανούς. Και είπα στον εαυτό μου: ‘’Καλά εντάξει’’».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Βάζει "φωτιά" ο Ερντογάν στην Αίγυπτο: Θέλει να ρίξει Σίσι για να ακυρώσει τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου - Με "δάκτυλο" Άγκυρας οι εξεγέρσεις

Μετά την αιγυπτιακή άρνηση στη "λυκοφιλία" της Τουρκίας ξέσπασαν εξεγέρσεις της Μουσουλμανικής αδερφότητας