Κόσμος

Εριστικός ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Συγγνώμη Ελλάδα που λέω ακόμη «Μακεδονία»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο θέμα ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας τα... ρέστα από τις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επέμεινε στον όρο «Μακεδονία», ενώ ταυτόχρονα βρήκε ευκαιρία να κατηγορήσει την Ευρώπη ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή της απέναντι σε μία υποψήφια χώρα, παρόλο που εκείνη άλλαξε μέχρι και το όνομά της. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παρεμβαίνοντας μέχρι και στο θέμα ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησε το… λόγο από τις Βρυξέλλες επειδή αρνήθηκαν την έναρξη των διαπραγματεύσεων στα Σκόπια.

«Κύριε πρέσβη της Μακεδονίας, ας με συγχωρέσουν οι Έλληνες φίλοι μας που ακόμη λέω «Μακεδονία«. Γιατί; Διότι αλλάξατε το όνομά σας. Γιατί αλλάξατε το όνομά σας; Για να γίνετε εταίρος στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και οι διαδικασίες ένταξης στην Ε.Ε. Εμείς ως ΝΑΤΟ κρατήσαμε το λόγο μας και σας προσκαλέσαμε. Δυστυχώς, η Ε.Ε. δεν κατάφερε να τηρήσει το λόγο της και δεν λάβατε πρόσκληση για ενταξιακές διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε ομιλία του σε διεθνές τουρνουά γκολφ διπλωματών και επιχειρηματιών.

Κλείνοντας την ομιλία του στο διεθνές τουρνουά γκολφ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον πρέσβη των Σκοπίων στην Άγκυρα, Ζβόνκο Μουτζούνσκι για τη συνεργασία και τη συνδρομή που παρέχει στην Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ