Κόσμος

Ξεσηκωμός! Μετανάστες και Αντι-φα απειλούν την Ιταλία

Οργισμένοι, αυτοαποκαλούμενοι μετανάστες, εκδηλώθηκαν και πυρπόλησαν κέντρο ασύλου στη βόρεια ιταλική πόλη του Τορίνο, αφότου αριστερά μέλη Αντιφα ομάδων ξεκίνησαν απεργία πείνας.

Το χάος ξέσπασε στο κέντρο επαναπατρισμού των μεταναστών (CPR) στο Τορίνο, όταν οι μετανάστες που φιλοξενούνταν στην εγκατάσταση άρχισαν να διαμαρτύρονται για αυτό που θεωρούν ως «απάνθρωπες συνθήκες», αναφέρει ο Ιταλός τηλεοπτικός σταθμός TGCOM24.

Μια ομάδα του κέντρου ασύλου έβαλε φωτιά σε οκτώ οικιστικές μονάδες - τα λεγόμενα «πορφυρά» και «κίτρινα» φτερά του οικιστικού συγκροτήματος.

Χρειάστηκαν αρκετές πυροσβεστικές δυνάμεις για περισσότερο από μία ώρα για να ελέγξουν τη φωτιά. Η αστυνομία κλήθηκε επίσης να ηρεμήσει την κατάσταση.

Την προηγούμενη μέρα, μια ομάδα από αριστερά μέλη Antifa δήλωσε απεργία πείνας για «διαμαρτυρία» για το φαγητό, την δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και την δωρεάν στέγη των μεταναστών.

Οι εντάσεις στην εγκατάσταση αυξάνονται από τα τέλη Αυγούστου, όταν οι μετανάστες ξεσηκώθηκαν, έβαλαν φωτιές και πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς. Το περιστατικό τότε είε ως συνέπεια τρεις συλλήψεις και έναν αστυνομικό με πολλαπλά κατάγματα στα δάχτυλα.

Λίγες μέρες αργότερα ένας αστυνομικός που εργαζόταν στο άσυλο τραυματίστηκε μετά από τέσσερις μετανάστες που προσπάθησαν να ξεφύγουν από την εγκατάσταση.

Υπενθυμίζεται πως πριν ένα μήνα είχαμε και στην Ελλάδα παρόμοια περιστατικά... Τον Οκτώβριο, θυμωμένοι μετανάστες συγκρούστηκαν με την ελληνική αστυνομία και πυρπόλησαν κέντρα ασύλου σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις - μία σε έναν καταυλισμό στη Σάμο και η άλλη σε έναν καταυλισμό στη Λέσβο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ