Κόσμος

Η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει ότι δοκίμασε επιτυχώς μεγάλους εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.


Σε επιτυχημένη δοκιμή του διαδοχικού συστήματος πυρός εκτοξευτών πολλαπλών πυραύλων προχώρησε, την Παρασκευή (29/11), η Βόρεια Κορέα ύστερα από οδηγία του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Βόρεια Κορέα έχει επιτυχώς δοκιμάσει, την Παρασκευή (29/11), το διαδοχικό σύστημα πυρός μεγάλων εκτοξευτών πολλαπλών πυραύλων, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap.

Σύμφωνα με αυτό, ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, διέταξε τη δοκιμή.

«Μέσω της δοκιμής του διαδοχικού συστήματος πυροδότησης επιβεβαιώθηκε η υπεροχή και η αξιοπιστία του συστήματος όπλων», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Νότιας Κορέας, την Πέμπτη (28/11), δήλωσε ότι εντόπισε δύο βλήματα μικρής εμβέλειας που πυροδοτήθηκαν από το Γεόνπο, στην ανατολική επαρχία Νότια Χαμγκιόνγκ της χώρας προς την Ανατολική Θάλασσα [Θάλασσα της Ιαπωνίας], τα οποία πιθανότατα είναι πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης μεγάλου διαμετρήματος.

Ο πύραυλοι το πιθανότερο έπεσαν έξω από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας και αυτή ήταν ήδη η δωδέκατη ανάλογη εκτόξευση από τον Μάιο.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε δύο βλήματα μικρής εμβέλειας που διήνυσαν 370 χιλιόμετρα, σε υψόμετρο 90 χιλιομέτρων, προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ