Κόσμος

Σοκ! Βρέφος κόντεψε να πεθάνει από αιμορραγία - Αιτία η υπερβολική κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος


Ένα βρέφος μόλις δύο ετών, κινδύνεψε να πεθάνει από εσωτερική αιμορραγία, που μάλιστα προκλήθηκε από την κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος.

Ένα δίχρονο βρέφος κόντεψε να πεθάνει επειδή έπινε πολύ γάλα αγελάδας. Διαγνώστηκε με έλλειψη σιδήρου και αναιμία, αλλά και σοβαρή εσωτερική αιμορραγία από την κατανάλωση 4-6 μπιμπερό γάλα αγελάδας ημερησίως.

Όπως ανέφερε η μητέρα της μικρούλας, Αναστάσια Γκενκαρέλι, από το Οντάριο του Καναδά σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η μικρούλα της ξαφνικά έχασε την όρεξή της. Έγινε πολύ χλωμή κι έπεφτε σε λήθαργο και άπνοια.

Τα συμπτώματα της 2χρονης μικρούλας έκανε τους γιατρούς να πιστέψουν ότι υπέφερε από λοίμωξη, οπότε της έγραψαν αντιβίωση και την έστειλαν στο σπίτι.

Μια βδομάδα αργότερα, όταν τα αντιβιοτικά δεν έφεραν αποτέλεσμα, η κατάσταση της υγείας του βρέφους χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο.

Τότε ήταν που ανέλαβε δράση το ένστικτο της μάνας, όπως ανέφερε στην ανάρτησή της η κυρία Γκενκαρέλι.

Πήγε ξανά την κόρη της Μία στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρή έλλειψη σιδήρου, αναιμία κι εσωτερική αιμορραγία.

Οι γιατροί τότε συνειδητοποίησαν ότι η κατάσταση της μικρούλας οφειλόταν στη μεγάλη ποσότητα αγελαδινού γάλακτος που έπινε, μεταξύ τεσσάρων και έξι μπουκαλιών την ημέρα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η μικρή Μία είχε απωλέσει τα ¾ του αίματός της από εσωτερική αιμορραγία.

«Έχετε ακούσει για το να μην δίνετε πολύ νερό στο μωρό σας», αναφέρει η Γκενκαρέλι στο Facebook. «Λοιπόν, μη του δίνετε ούτε πολύ γάλα», έγραψε η μάνα της δίχρονης Μία.

 

https://www.facebook.com/anastacia.jung1/posts/1730089273793265&width=500

Ενώ σύμφωνα με τη μητέρα, δεν ήταν η φίρμα του αγελαδινού γάλακτος που ευθύνεται για την κατάσταση της κόρης της, αλλά κάποιο συστατικό που βάζουν στο γάλα οι γαλακτοβιομηχανίες και δεν επιτρέπει στον οργανισμό την απορρόφηση σιδήρου.

«Ρωτήσαμε αν το να της αλλάζαμε γάλα θα είχε κάποια διαφορά, όμως κατά πάσα πιθανότητα, δεν ήταν το είδος αλλά η ποσότητα του γάλακτος» έγραψε η Αναστάσια Γκενκαρέλι.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ