Κόσμος

Επίθεση με ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής βάσης με αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ

Επίθεση με ρουκέτες εξαπέλυσαν άγνωστοι κατά στρατιωτικής βάσης στο Ιράκ που φιλοξενεί αμερικάνικές δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να καταγραφούν ζημιές ή τραυματισμοί.

Περίπου 17 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά στρατιωτικής βάσης που φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ, αλλά δεν είχε ως αποτέλεσμα τραυματισμούς ή σημαντικές ζημιές, μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο δήλωση από το Ιράκ.

Μια πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας δήλωσε στο Reuters ότι οι ρουκέτες χτύπησαν κοντά στη στρατιωτική βάση του Καγιάρα.

Οι δράστες πίσω από την επίθεση παραμένουν άγνωστοι ενώ δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Μαρκ Έσπερ, δήλωσε τον Οκτώβριο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε διατάξει την αποχώρηση όλων των δυνάμεων των ΗΠΑ από το βόρειο τμήμα της Συρίας, καθώς η Τουρκία πίεζε με επίθεσή κατά των Κούρδων της Συρίας.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας ανέφερε λίγο αργότερα ότι περίπου 260 αμερικανικά στρατεύματα είχαν εγκαταλείψει τη βορειοανατολική Συρία για το Ιράκ.

Λίγο μετά την έναρξη της τουρκικής επίθεσης, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ άλλαξε γνώμη.

Στις 20 Οκτωβρίου, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «έχουν διασφαλίσει το πετρέλαιο».

Εν τω μεταξύ, ο Μάρκ Έσπερ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αφήσουν ένα μικρό αριθμό αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία προκειμένου να εξασφαλίσουν το πετρέλαιο και να συνεχίσουν την καταπολέμηση τρομοκρατών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ