Κόσμος

Ο Πάπας Φραγκίσκος «ευλογεί» ξόανο (βίντεο)


Σε ένα βίντεο που δείχνει μια τελετουργία ιθαγενών που έλαβε χώρα στους κήπους του Βατικανού στις 4 Οκτωβρίου ως ένα προοίμιο για την έναρξη της «Συνόδου του Αμαζονίου», δείχνει τον Πάπα Φραγκίσκο να «ευλογεί» ένα ξύλινο αγαλματίδιο που παριστάνει μια γυμνή έγκυο γυναίκα, που είναι η θεά "Pachamama".

Η Pachamama είναι μια θεότητα που λατρεύεται από τους αυτόχθονες πληθυσμούς των Άνδεων. Είναι γνωστή ως η μητέρα της γης / του χρόνου. Στη μυθολογία των Ίνκα, η Pachamama είναι θεά της γονιμότητας και της συγκομιδής και προκαλεί σεισμούς. Είναι επίσης μια πανταχού παρούσα και ανεξάρτητη θεότητα που έχει τη δική της αυτοδύναμη και δημιουργική δύναμη να συντηρεί τη ζωή σ’ αυτή τη γη. Η Παχαμάμα είναι η μητέρα του Θεού Ήλιου και της μαμάς Κιλά, της θεάς του φεγγαριού. Λέγεται ότι είναι επίσης σύζυγος του Inti, του γιου της. Η λατρεία της έχει υιοθετηθεί και από οπαδούς της Νέας Εποχής.
https://www.youtube.com/embed/2Wjdkrfj5OI

Το βίντεο δείχνει μια ιθαγενή γυναίκα να πλησιάζει τον Φραγκίσκο με το ξύλινο άγαλμα. Υποκλίνονται ο ένας στον άλλο. Τότε αυτή ευλογεί τον εαυτό της. Ο Φραγκίσκος στη συνέχεια τη μιμείται και ευλογεί και αυτός τον εαυτό του. Εκείνη του σφίγγει το χέρι. Ο Φραγκίσκος φαίνεται να αγγίζει το άγαλμα και μετά να το «ευλογεί». Καθώς η γυναίκα γυρίζει για να φύγει, ένας άλλος ιθαγενής την προτρέπει να δώσει το άγαλμα στον Πάπα. Στη συνέχεια γυρίζει πίσω στον Φραγκίσκο και του δίνει το άγαλμα. Αυτός το λαμβάνει κάνοντας υπόκλιση.

Το Βατικανό αρνήθηκε να αναφέρει ποιο είναι το άγαλμα. Ένας επίσημος διερμηνέας στην εκκλησία της Σάντα Μαρία στην Τραψοντίνα, όπου είχαν τοποθετηθεί τα αγάλματα, επιβεβαίωσε ότι το άγαλμα ήταν η «Pachamama», η «μητέρα, που νοιάζεται για τη ζωή, που δίνει τροφή στη ζωή».

Νωρίτερα, κάποιοι καθολικοί πήραν τα αγάλματα από την εκκλησία και τα έριξαν στον ποταμό Τίβερη.

Όταν κυκλοφόρησε η είδηση για την παγανιστική τελετή στους Κήπους του Βατικανού, πολλοί παρατηρητές αποστασιοποιήθηκαν από το ερώτημα εάν ο Πάπας ενέκρινε την τελετή, αλλά, ανέφεραν απλώς ότι προσευχόταν "στον Πατέρα μας". Το γεγονός ότι ευλόγησε το άγαλμα παραβλέφθηκε από πολλούς.

Αλλά ένας Βραζιλιάνος επίσκοπος, ο José Luis Azcona Hermoso από την πόλη Marajó, δήλωσε ότι η τελετή αυτή στους κήπους του Βατικανού, αποτελεί μια "σκανδαλώδη, δαιμονική τελετή".

"Η μητέρα γη δεν πρέπει να λατρεύει γιατί όλα, ακόμα και η γη, βρίσκονται κάτω από την κυριαρχία του Ιησού Χριστού. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πνεύματα με δύναμη ίση ή ανώτερη από τον Κύριο ή την Παναγία", δήλωσε ο επίσκοπος Hermoso σε ομιλία του στον καθεδρικό ναό της πολιτείας του Pará.

Εν μέσω χειροκροτημάτων, ο επίσκοπος πρόσθεσε, σχεδόν φωνάζοντας: «Η Παχαμάμα δεν είναι και ποτέ δεν θα είναι η Παναγία. Το να λένε ότι αυτό το άγαλμα αντιπροσωπεύει την Παρθένο είναι ένα ψέμα. Δεν είναι η Παναγία του Αμαζονίου επειδή η μοναδική κυρία του Αμαζονίου είναι η Μαρία της Ναζαρέτ. Ας μην δημιουργούμε συγκρητιστικά μίγματα".

redskywarning.blogspot.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...