Κόσμος

Ραγδαίες εξελίξεις στο Λίβανο - Αποχωρεί από την κυβέρνηση το χριστιανικό κόμμα

Ο πρόεδρος του χριστιανικού κόμματος των «Λιβανέζικων Δυνάμεων» Σαμίρ Ζάζα ανακοίνωσε το Σάββατο την αποχώρηση του κόμματός του από την λιβανέζικη κυβέρνηση εν μέσω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών και της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

«Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να διασώσει την κατάσταση. Συνεπώς, το κόμμα μας αποφάσισε να ζητήσει από τους υπουργούς του να παραιτηθούν», δήλωσε ο πρόεδρος του του χριστιανικού κόμματος.

Η ανακοίνωση του Ζάζα έτυχε θερμής υποδοχής από διαδηλωτές στη Βηρυτό, οι οποίοι κάλεσαν και άλλα κόμματα να παραιτηθούν από την κυβέρνηση. Στην Τρίπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, ορισμένοι άναψαν πυροτεχνήματα.

Χθες, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της Βηρυτού και άλλων μεγάλων πόλεων, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, εκφράζοντας την οργή τους για την πολιτική ελίτ, την οποία κατηγορούν ότι οδηγεί τον Λίβανο στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Αργά χθες το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών του Λιβάνου ανακοίνωσε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας Σαάντ αλ Χαρίρι, ότι συμφώνησαν στην κατάρτιση ενός προϋπολογισμού που δεν θα περιλαμβάνει επιπρόσθετους φόρους ή τέλη, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...