Κόσμος

Ως αρρενωπός καβαλάρης στο χιονισμένο ιερό βουνό ποζάρει ο Κιμ

Καβάλα σ’ ένα άσπρο άλογο στο ιερό βουνό της Βόρειας Κορέας, ακολουθώντας πιστά την παράδοση των αυταρχικών ηγετών που προβάλλουν με κάθε ευκαιρία το αρρενωπό τους προφίλ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν και εξαπέλυσε νέα φραστικά πυρά κατά των αμερικανικών κυρώσεων.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φορούσε ένα μακρύ παλτό με γούνινη επένδυση και γάντια καθώς κάλπαζε με το άλογό του στο χιονισμένο τοπίο του όρους Πεκτού στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA και δείχνουν τον Κιμ να τρέχει έφιππος σ’ ένα χιονισμένο μονοπάτι και να στοχάζεται κάνοντας τη βόλτα του σε δασώδη περιοχή.

Ο Κιμ επισκέφθηκε επίσης τουριστικές εγκαταστάσεις υπό κατασκευή στους πρόποδες του ιερού βουνού, που θα βοηθήσουν όπως ελπίζει η Πιονγιάνγκ στην προσέλκυση τουριστών και την αναζωογόνηση της κλυδωνιζόμενης οικονομίας της. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της Ουάσιγκτον για τις συνεχιζόμενες σκληρές οικονομικές κυρώσεις στη χώρα του καθώς έχουν τελματώσει οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πυρηνικού και του πυραυλικού προγράμματος της χώρας του.

 

 

 

«Η κατάσταση στη χώρα είναι δύσκολη λόγω των αδιάκοπων κυρώσεων και της πίεσης από εχθρικές δυνάμεις και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες και δοκιμασίες. Ο πόνος που προκάλεσαν οι υπό τις ΗΠΑ εχθρικές δυνάμεις στον κορεατικό λαό έχει μεταστραφεί σε οργή», δήλωσε ο Κιμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ