Κόσμος

Πώς είναι να μένεις σε μεσαιωνικό ιταλικό κάστρο με 2.500 ευρώ τη βραδιά

Υπήρχαν εποχές που τα θεόρατα πετρόχτιστα castelli της Ιταλίας κατοικούνταν μόνο από βασιλείς και ευγενείς.

Σήμερα όσα έχουν επιβιώσει από τη φθορά του χρόνου και του ανθρώπου λειτουργούν ως πολυτελή ξενοδοχεία.

Και κανένα δεν είναι πολυτελέστερο και ακριβότερο από το Castello di Guarene της ομώνυμης κωμόπολης στην επαρχία Κούνεο.

Το κάστρο χτίστηκε κατά τον Μεσαίωνα, αν και δεν μοιάζει καθόλου μεσαιωνικό, χάρη στη δραστική μεταμόρφωση που υπέστη κατά τον 18ο αιώνα από τον αριστοκράτη Carlo Giacinto Roero, που ήθελε να το χρησιμοποιεί ως τα θερινά ανάκτορά του.

Κι έτσι έγινε σωστό μπαρόκ παλάτι, με πανύψηλα ταβάνια, πέτρινους τοίχους, παρκέ στα πατώματα και πολυελαίους σε κάθε βήμα.

Οι απόγονοι του ευγενή ζούσαν μάλιστα εκεί ως και το 2011, όταν το ιδιωτικό κάστρο έγινε μικρό ξενοδοχείο με 12 σουίτες.

Όλες τους είναι εκπληκτικές, η μία ομορφότερη από την άλλη, με βαριά έπιπλα εποχής, αντίκες, μάρμαρα, μεταξωτά και βελούδα.

Από το κάστρο βλέπεις τους μοναδικούς κήπους του, σε στιλ πάντα 18ου αιώνα, αλλά και την πανέμορφη φύση του ιταλικού Πεδεμόντιου.

Κάτω από το εστιατόριο, που σερβίρει τοπικές σπεσιαλιτέ με το εκλεπτυσμένο γούστο του μεγάλου σεφ, υπάρχει σπα, γυμναστήριο, κελάρι αλλά και μια εσωτερική πισίνα που φτιάχτηκε μέσα σε σπηλιά!

Η πολυτέλεια του παλιού κόσμου στο εδώ και τώρα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ