Κόσμος

Τα στοιχεία τη φύσης κτυπούν την Ιαπωνία: Σεισμός 5,7 ρίχτερ, ενώ η χώρα δοκιμάζεται από τον τυφώνα Hagibis

Δυνατός σεισμός σημειώθηκε στην Ιαπωνία, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής καθώς προσεγγίζει τις ακτές της ο ισχυρός τυφώνας Hagibis.

Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της επαρχίας Τσίμπα.

​Οι περιοχές οι οποίες ταρακουνήθηκαν από τον σεισμό, στην ανατολική ακτή της Ιαπωνίας, είναι εκείνες οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής καθώς προσεγγίζει ο ισχυρός τυφώνας Hagibis.

https://twitter.com/Ea__04/status/1182955941081341952

​Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές από τον σεισμό.

Χιλιάδες καλούνται να εκκενώσουν τα σπίτια τους

Το Τόκιο στο μεταξύ σήμανε το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού σε επτά νομούς λόγω των επερχόμενων καταρρακτωδών βροχών, καλώντας επίσης περισσότερους από 50.000 ανθρώπους να εκκενώσουν τα σπίτια τους και προτρέποντας άλλους 4,2 εκατομμύρια Ιάπωνες να μην πλησιάσουν τις περιοχές που απειλούνται.

Ο τυφώνας, ο οποίος αναμένεται να φτάσει εντός της ημέρας στην ενδοχώρα, αναμένεται να φέρει ριπές ανέμου έως και 225 χιλιόμετρα την ώρα.

Καθηλώνει τα αεροπλάνα ο τυφώνας

Ο τυφώνας προκάλεσε επίσης την ακύρωση του προγραμματισμένου για αυτό το Σαββατοκύριακο αγώνα της Formula 1.

Ιαπωνικές αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν 1.929 διεθνείς πτήσεις και πτήσεις εσωτερικού, εν όψει της έλευσης του ισχυρού τυφώνα Hagibis, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

​Μετεωρολόγοι έχουν συγκρίνει τον τυφώνα Hagibis με τον ισχυρό τυφώνα Ida, ο οποίος είχε αφήσει πίσω του 1.269 νεκρούς στην Ιαπωνία το 1958.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ