Κόσμος

Ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας θεωρεί απίθανη τη συμφωνία για το Brexit ως την επόμενη εβδομάδα

Την άποψή του ότι θα είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστεί συμφωνία για το Brexit ως την επόμενη εβδομάδα, καθώς λόγω των θέσεων της Βρετανίας εξακολουθούν να υπάρχουν δύο μεγάλα χάσματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ αργά το βράδυ της Τρίτης, μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον.

«Βεβαίως θα εργαστώ έως την τελευταία στιγμή για να εξασφαλίσω την επίτευξη συμφωνίας, αλλά όχι με κάθε κόστος. Νομίζω θα είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστεί συμφωνία ως την επόμενη εβδομάδα, ειλικρινά», τόνισε ο Βαράντκαρ σε δηλώσεις του στο δημόσιο ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTÉ.

«Στην ουσία, αυτό που έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ότι απαρνήθηκε τη συμφωνία που είχαμε διαπραγματευθεί καλή τη πίστη με την κυβέρνηση της προηγούμενης πρωθυπουργού επί δύο χρόνια και τώρα ξανάφερε τη μισή στο τραπέζι και μας λέει πως αυτό είναι παραχώρηση, ενώ στην πραγματικότητα είναι κάθε άλλο παρά αυτό. Υπάρχουν δύο μεγάλα χάσματα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ