Κόσμος

Οι ΗΠΑ καλούν τη Βόρεια Κορέα να απέχει από προκλήσεις

Την Τετάρτη το πρωί η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα βαλλιστικό πύραυλο που έπεσε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσή ότι θα ξαναμπεί σε συνομιλίες για αποπυρηνικοποίηση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν την Πιονγκγιάνγκ την Τετάρτη να «αποφύγουν τις προκλήσεις» και να παραμείνουν αφοσιωμένοι στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις λίγες ώρες μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

«Καλούμε τη Βόρεια Κορέα να αποφύγει τις προκλήσεις, να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να συνεχίσει να ασχολείται με τις ουσιαστικές και συνεχείς διαπραγματεύσεις για να συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην Κορεατική Χερσόνησο και να επιτύχει την αποπυρηνικοποίηση» δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ το Reuters.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε κοντά στην πόλη Γουόνσαν στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με δήλωση του στρατού της Νότιας Κορέας.

Η Ιαπωνία έκανε γνωστό ότι η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει αρκετούς πυραύλους, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Γιοσίντε Σούγκα να λέει ότι τουλάχιστον ένα από τα βλήματα είχε προσγειωθεί στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ