Κόσμος

Ο Ερντογάν επιθεωρεί τουρκικά UAV - Προκλητικοί οι τίτλοι στην Τουρκία: «Το Akinci άνοιξε “πυρ” στους Έλληνες»-Εικόνες, Βίντεο


Ο Ρ.Τ. Ερντογάν επιθεώρησε τα τουρκικά UAV και τα τουρκικά ΜΜΕ, "αναθάρρησαν" και ξεκίνησαν έναν "αγώνα" ειρωνικών σχολίων απέναντι στην Ελλάδα.

Δεν φείδονται των ειρωνικών σχολίων τους τα τουρκικά ΜΜΕ αναφορικά με το νέο τουρκικό UAV Akinci το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση Teknofest παρουσία του Τούρκου προέδρου.

Με τίτλους όπως «Το Akinci άνοιξε πυρ στους Έλληνες» , ή «οι κυνηγοί των F-16», αναφέρουν πως το τουρκικό UAV μεγάλων αποστάσεων μπορεί να φέρει 1 τόνο οπλισμού μεταξύ αυτών και βλήματα cruise τα οποία μπορούν να καταστρέψουν τις υποδομές του αντιπάλου.

Όπως δήλωσε ο γαμπρός του Ερντογάν Selçuk Bayraktar το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει και να στοχεύσει τις εχθρικές υποδομές και να τις καταστρέψει.

Το UAV επιδείχθηκε φυσικά στην έκθεση Teknofest και είχε την ευκαιρία να το δει από κοντά και ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε ότι αφορά το ΥΠΕΘΑ εάν τυχόν ερωτηθεί για την απειλή των τουρκικών UAV είμαστε σίγουροι ότι θα απαντήσει ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο πεδίο αυτό.

 

https://youtu.be/VGP4E7ZI1eI

Ερντογάν: Είμαστε κατασκευαστές του F-35

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν αναχωρήσει για τοις ΗΠΑ για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντ.Τραμπ την προμήθεια του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος είπε:

«Ο Τραμπ με ρώτησε εάν η υπόθεση των Patriot είναι στο πλαίσιο της συζήτησης και εγώ του είπα «φυσικά και είναι. Πως πήραμε τα S-400, έτσι θα πάρουμε και τα Patriot αρκεί να μας δώσετε τα κατάλληλα ανταλλάγματα», είπε για να συμπληρώσει:

«του είπα ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να εξετάσει την αγορά συστημάτων Patriot εάν η Ουάσιγκτον προσφέρει ελκυστικούς όρους αγοράς, συμπεριλαμβανομένων της μεταφοράς τεχνολογίας και της συμπαραγωγής.»

 

Σε ότι αφορά τα F-35 ο Ερντογάν σημείωσε πως η χώρα του δεν είναι πελάτης των αεροσκαφών αλλά κατασκευαστής και φτιάχνει πολλά εξαρτήματα των αεροσκαφών τα οποία γίνονται μόνο στην Τουρκία», λέγοτνας ουσιαστικά πως θα είναι δύσκολο για τις ΗΠΑ να θέσουν την Τουρκία εκτός προγράμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ