Κόσμος

Λε Πεν: «Ιδεολογική νίκη» το νέο "όνομα" του χαρτοφυλακίου της Ελλάδας στην Επιτροπή

Η ηγέτιδα του «Εθνικού Συναγερμού», Μαρίν Λε Πεν θεωρεί ως ιδεολογική νίκη τον ορισμό Επιτρόπου στην Κομισιόν, για το χαρτοφυλάκιο «ευρωπαϊκός τρόπος ζωής».

Ως «ιδεολογική νίκη» παρουσίασε η επικεφαλής της γαλλικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του «Εθνικού Συναγερμού» Marine Le Pen τον ορισμό επιτρόπου για τον «ευρωπαϊκό τρόπο ζωής», θέση που ανέλαβε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η απόφαση αυτή της νέας Κομισιόν έχει προκαλέσει ανησυχία στην Ευρώπη, την οποία η Le Pen χαιρέτισε στο δρόμο για τις προεδρικές εκλογές του 2022, μιλώντας σε συγκέντρωση στη γαλλική Ριβιέρα.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, ανακοινώνοντας τον νέο επίτροπο αρμόδιο για τη Μετανάστευση Μαργαρίτη Σχοινά, προσέδωσε τον τίτλο «ευρωπαϊκό τρόπο ζωής».

Η Le Pen, αφού επανέλαβε τις υποσχέσεις για τερματισμό των ιδιωτικοποιήσεων, ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των Γάλλων και τόνωση της υπαίθρου, χαρακτήρισε ως «δικαίωση» τη νέα ονομασία του χαρτοφυλακίου. «Επιβεβαιώνει την ιδεολογική μας νίκη», δήλωσε η Le Pen.

Υπό την πίεση των εθνικών κυβερνήσεων, πρόσθεσε, η Ευρωπαϊκή Ένωση «αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η μετανάστευση θέτει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του τρόπου ζωής των Ευρωπαίων».
«Κάθε εκλογική μάχη είναι μια ευκαιρία για την πολιτική οικογένειά μας να τοποθετήσει έναν ακόμη γάντζο στην πλαγιά που οδηγεί στην κορυφή» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Και η κορυφή είναι το Elysee (σ.σ. το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ