Κόσμος

Η μεταφορά των S-400 στην Τουρκία - Δείτε το βίντεοΝέο βίντεο με τη μεταφορά των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Τουρκία δημοσίευσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας στο Facebook.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η παράδοση του συστήματος αεράμυνας S-400 στην Τουρκία γίνεται σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας των δύο χωρών.

Το σύντομο βίντεο δείχνει ότι τμήματα των S-400 φορτώνονται σε ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος μεταφοράς, το οποίο στη συνέχεια απογειώνεται, πιθανώς για να παραδώσει το φορτίο στην Τουρκία.

15 сентября 2019 года самолеты военно-транспортной авиации Минобороны России в рамках исполнения контрактных обязательств завершили второй этап доставки в Турцию компонентов зенитной ракетной системы С-400 Доставка в Турцию компонентов ЗРС-400 осуществляется в соответствии с условиями заключенного с турецкой стороной контракта и в согласованные сторонами сроки. Поставки выполняются в соответствии договоренностями, достигнутыми между Президентом Российской Федерации В.Путиным и Президентом Турецкой Республики Р.Эрдоганом о совершенствовании системы ПВО Турции. #МинобороныРоссии #АрмияРоссии #С400 #Турция #ПВО

Gepostet von Минобороны России am Sonntag, 15. September 2019

 

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η παράδοση του συστήματος αεράμυνας S-400 στην Τουρκία γίνεται σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας των δύο χωρών.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ολοκληρώθηκε η μεταφορά της δεύτερης παρτίδας του εξοπλισμού του συστήματος S-400.

Οι παραδόσεις της δεύτερης συστοιχίας των πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 ξεκίνησαν στις 27 Αυγούστου.

Η εκπαίδευση του προσωπικού και η εγκατάσταση των συστημάτων αεράμυνας συνεχίζονται, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Αντιδράσεις από τις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως ταχθεί εναντίον της προμήθειας του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος από την Τουρκία, ισχυριζόμενες ότι οι S-400 είναι μη συμβατοί με τα επίπεδα ασφαλείας του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, η Ουάσιγκτον έχει προβεί στην αναστολή της τουρκικής συμμετοχής στο πρόγραμμα ανάπτυξης των μαχητικών αεροσκαφών F-35, ενώ έχει προειδοποιήσει με οριστική αποπομπή της Άγκυρας έως τον Μάρτιο του 2020.

Σε κάθε περίπτωση, η προμήθεια των τμημάτων των S-400 έχει ήδη ξεκινήσει. Παράλληλα, στα τέλη Αυγούστου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων για την πιθανή αγορά των ρωσικών αεροσκαφών Su-57.

Το ενδεχόμενο να αγοράσει η Άγκυρα κι άλλα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 είχε αφήσει ανοιχτό στις αρχές Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ