Κόσμος

Τούρκος κληρικός: Οι γυναίκες στο εργατικό δυναμικό καταστρέφουν την οικονομία

Ένας λαϊκός φιλοκυβερνητικός Τούρκος κληρικός δήλωσε ότι η παρουσία γυναικών στο εργατικό δυναμικό είναι υπάιτια για την οικονομία της χώρας.

"Οι γυναίκες που εργάζονται είναι μια μεγάλη πηγή διαταραχής ... μπορεί αυτή η χώρα να βελτιωθεί όταν συμβαίνει η διαταραχή που είναι γυναίκες που εργάζονται στο ίδιο περιβάλλον με τους άνδρες;" Ο Ahmet Mahmut Ünlü, επίσης γνωστός ως Cübbeli Ahmet Hoca, δήλωσε μιλώντας στο ισλαμικό κανάλι YouTube, Lalegül TV:

"Τα πάντα σχετίζονται με αυτό, την ανεργία, τους χαμηλόμισθους άνδρες και το πρόβλημα με την οικονομία", δήλωσε ο Ünlü, ιεροκήρυκας από την αιγυπτιακή αίρεση Naqshbandi.

Οι δηλώσεις του Ünlü έρχονται καθώς η Τουρκία αγωνίζεται με τον υψηλό πληθωρισμό, την αυξανόμενη ανεργία και τις αυξανόμενες τιμές τροφίμων μετά από την οικονομική κρίση του 2018, η οποία έφερε τη λίρα σε πτωτική σπείρα έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Ο 54χρονος, ένας από τους πιο διακεκριμένους ιεροκήρυκες της Τουρκίας, έχει γίνει πολύ γνωστός με εκτεταμένη γνώση του Κορανίου, την οποία προσφέρει με πνευματικό και χιουμοριστικό τρόπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ