Κόσμος

Έκτακτο: Συναγερμός στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν - Ακούστηκε ισχυρή έκρηξηΣυναγερμός έχει σημάνει στην Αμερικανική Πρεσβεία στο Αφγανιστάν, μετά τους ήχους εκρήξεων που ακούστηκαν κοντά στο κτίριο.

Ήχοι έκρηξης ακούστηκαν πριν από λίγο κοντά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ.

Εκρήξεις ακούστηκαν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα σύμφωνα το AP.

Σημειώνεται πως οι ήχοι ακούστηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 11ης Σεπτεμβρίου, επετείου του τρομοκρατικού χτυπήματος στους Δίδυμους Πύργους.

Χρήστες του Twitter δημοσίευσαν φωτογραφίες που φέρονται να είναι από το σημείο.
https://twitter.com/sotiridi/status/1171516120215384064?ref_src=twsrc%5Etfw

Ωστόσο, οι αρχές των ΗΠΑ και του Αφγανιστάν δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το περιστατικό.

Η βία στο Αφγανιστάν έχει κλιμακωθεί εν μέσω των συνομιλιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ταλιμπάν, οι οποίοι κατά τις τελευταίες ημέρες πραγματοποίησαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στη χώρα.

Τη Δευτέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες των ΗΠΑ με τους Ταλιμπάν ήταν «νεκρές», αφού η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση που σκότωσε μέλος της υπηρεσίας των ΗΠΑ στην Καμπούλ στις 5 Σεπτεμβρίου.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ