Κόσμος

Η Τουρκία καταγγέλλει αντιτουρκικές "προκλήσεις" στον Λίβανο

Ο πρεσβευτής του Λιβάνου στην Τουρκία εκλήθη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να του εκφραστεί διαμαρτυρία για αντιτουρκικές προκλήσεις στη Βηρυττό, γράφουν σήμερα οι τουρκικές εφημερίδες.

Ο Γασάν Μουάλεμ εκλήθη χθες στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, λίγες ώρες μετά την ανάρτηση από μια μικρή ομάδα Λιβανέζων διαδηλωτών ενός αντιτουρκικού πανό στην είσοδο της πρεσβείας της Τουρκίας στην Βηρυττό.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διατύπωσε στον Λιβανέζο πρεσβευτή την διαμαρτυρία του για "τις προκλητικές αυτές πράξεις" και κάλεσε τις αρχές του Λιβάνου να λάβουν "χωρίς καθυστέρηση" τα μέτρα που χρειάζονται για να προστατεύσουν τα τουρκικά συμφέροντα στον Λίβανο, σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή, την οποία επικαλέστηκε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, το επίμαχο πανό αναρτήθηκε από υποστηρικτές του προέδρου του Λιβάνου, Μισέλ Αούν.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε μερικές μέρες μετά την έντονη καταδίκη από την Άγκυρα την Κυριακή σχολίων που είχε κάνει την προηγούμενη ημέρα ο Αούν σε ομιλία του, κατά την διάρκεια της οποίας κατηγόρησε την Οθωμανική Αυτοκρατορία για "κρατική τρομοκρατία" στον Λίβανο, την εποχή που αποτελούσε τμήμα των εδαφών της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ