Κόσμος

Βρετανία: Οι πολίτες φοβούνται περισσότερο τον Κόρμπιν από ένα άτακτο Brexit

Μία δημοσκόπιση του "Politico", δείχνει πως στις επιλογές των Βρετανών, το να αναλάβει πρωθυπουργία ο Κόρμπιν, είναι χειρότερο από ένα άτακτο Brexit.

«Τρομάζει» τους Βρετανούς ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, καθώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ιστοσελίδας «Politico», η κοινή γνώμη της χώρας φοβάται λιγότερο το άτακτο Brexit απ' ό, τι τον αντίπαλο του Μπόρις Τζόνσον για την Ντάουνινγκ Στρητ.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Hanbury» για λογαριασμό της ιστοσελίδας «Politico» δείχνει ότι πολλοί περισσότεροι Βρετανοί φοβούνται για τα αποτελέσματα που θα είχε στη χώρα η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κόρμπιν, σε σχέση με την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε χωρίς συμφωνία.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 43% των Βρετανών θεωρούν τον γενειοφόρο αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της βρετανικής αντιπολίτευσης χειρότερο από το σημερινό αδιέξοδο στο θέμα του Brexit.

Μόνο το 35% των πολιτών θεωρεί ότι το άτακτο Brexit θα ήταν το χειρότερο σενάριο για την Βρετανία. Το ένα τέταρτο (25%) θεωρεί ότι και τα δύο - ο Κόρμπιν στην Ντάουνινγκ Στρητ και το Brexit χωρίς συμφωνία - θα ήταν το ίδιο καταστροφικά για την Βρετανία.

Στο μεταξύ, το 40% των ερωτηθέντων θεωρεί τον Μπόρις Τζόνσον ιδανικό για πρωθυπουργό ενώ για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 18%.

Η δημοσκόπηση του «POLITICO», όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», διεξήχθη στο πλαίσιο του πιο έντονου πολιτικού δράματος των τελευταίων δεκαετιών που διεξήχθη στο Γουεστμίνστερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ