Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: "Αποκλιμακώστε την ένταση" ζητά από Πακιστάν και Ινδία

Ο Αμερικάνος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε την αποκλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, Ιμράν Χαν και του τόνισε πως σημαντική είναι η αποκλιμάκωση της έντασης στο Τζαμού και Κασμίρ μέσα από «διμερή διάλογο», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος (Τραμπ) επανέλαβε τη σημασία η Ινδία και το Πακιστάν να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις στο (κρατίδιο) Τζαμού και Κασμίρ μέσα από διμερή διάλογο», υπογράμμισε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Από την πλευρά του το Ισλαμαμπάντ τόνισε ότι ο Χαν «περιέγραψε στον πρόεδρο Τραμπ τη θέση του Πακιστάν» κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας.

Οι δύο ηγέτες είχαν μια «καλή συζήτηση», και αποφάσισαν να παραμείνουν σε διαρκή επικοινωνία, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Σαχ Μεχμούντ Κουρέσι. Στη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο στις 22 Ιουλίου, ο Τραμπ πρότεινε στον Χαν να διαδραματίσει ρόλο «μεσολαβητή» μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν για το θέμα του Κασμίρ. Ο Αμερικανός πρόεδρος, ανέφερε τότε, ότι έλαβε ένα αίτημα από τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι να μεσολαβήσει επί του θέματος, γεγονός που το Νέο Δελχί διέψευσε κατευθείαν.

Η Ινδία αποφάσισε στις 5 Αυγούστου να αναστείλει το ειδικό καθεστώς αυτονομίας του ομόσπονδου κρατιδίου Τζαμού και Κασμίρ, την περιοχή που αποτελεί εδώ και δεκαετίες εστία εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη - "Σκάει" άμεσα συμφωνία Τουρκίας με Κατάρ-Ομάν για αγορά τουλάχιστον 12 μεταχειρισμένων Eurofighter Typhoon - Η "πληρωμένη" απάντηση της Αθήνας

Ο Ερντογάν αναμένεται να συζητήσει την πρόταση κατά τις επισκέψεις του στο Κατάρ και το Ομάν την Τετάρτη και την...
notiokoreatika-ypobryxia
Οπλικά συστήματα 0

Ξαφνιάστηκαν οι Έλληνες επιτελείς! Νέα πρόταση αμυντικής συνεργασίας έκαναν εκπρόσωποι της Νοτιοκορεάτικης Hyundai σε συνάντηση με το ΠΝ μας

Όσο ενημέρωναν τους Έλληνες στρατιωτικούς για την προηγούμενη πρόταση με τα υποβρύχια, οι εκπρόσωποι από την Νότια...