Κόσμος

Σαουδική Αραβία: 2,5 εκατ. μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν για το ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα! (βίντεο)

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθούν τραγωδίες όπως του 2015, όταν 2.300 άνθρωποι είχαν ποδοπατηθεί

Με όλα τα μέσα έφτασαν στην Μέκκα, το λίκνο του ισλαμισμού, περίπου 2,5 εκατ. μουσουλμάνοι από όλο τον κόσμο για το χατζ, το προσκήνυμα που κάθε μουσουλμάνος οφείλει να κάνει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του και το οποίο θεωρείται ένας από τους πέντε πυλώνες του Ισλάμ.

Οι προσκυνητές έφτασαν με 7.400 αεροπλάνα, που προσγειώθηκαν στην Μέκκα από την Τζέντα και την Μεντίνα, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Σαουδικής Αραβίας Ναμπίλ αλ-Αμουντί. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως οι πιστοί μετακινήθηκαν επίσης χρησιμοποιώντας 18.000 λεωφορεία.

mecca-islam-dyomecca-islam-enamecca-islam-tria

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι δρακόντεια, ώστε να αποφευχθούν τραγωδίες όπως του 2015, όταν είχαν ποδοπατηθεί έως θανάτου λόγω του συνωστισμένου πλήθους σχεδόν 2.300 άνθρωποι.

Οι προσκυνητές πετούν επτά πέτρες κατά του Σατανά στο ειδικό «μνημείο» και πηγαίνουν στη συνέχεια στην κοιλάδα της Μίνα, κοντά στη Μέκκα, πεζή ή με λεωφορεία. Η Μίνα είναι μια στενή κοιλάδα, στην οποία δεσπόζουν βουνά, και η οποία μεταμορφώνεται σε κάθε περίοδο του χατζ σ'έναν τεράστιο καταυλισμό από λευκές σκηνές που στεγάζουν τους πιστούς.

Περίπου «350.000 κλιματιζόμενες σκηνές έχουν στηθεί» για το φετινό χατζ, δήλωσε σαουδάραβας αξιωματούχος.

Breathtaking Night Aerials Show Pilgrims Circle Kaaba in Mecca

Mecca Eid UL ADHA || Hajj ||Twaf e Kaba || Masjid ul Haram

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ