Κόσμος

Ιαπωνία: Ζούσε για 16 χρόνια με λιγότερο από 2 ευρώ την ημέρα και στα 34 πήρε σύνταξη για να κάνει... ζωάρα!

Ακολουθώντας μια λιτή ζωή από τότε που ήταν 18 ετών, τρώγοντας μόνο τα τρόφιμα σε τιμές έκπτωσης και χωρίς ποτέ να αγοράσει καινούρια ρούχα, θα την χαρακτήριζε κανείς και... εξηνταβελόνα! Μόνο που η συγκεκριμένη Γιαπωνέζα είχε πρόγραμμα!

Συγκεκριμένα, η γυναίκα από την Ιαπωνία δεν ξόδεψε περισσότερα από 153 γιεν την ημέρα (περίπου 1.30 ευρώ) για τα τελευταία 16 χρόνια και σήμερα έχει επιτύχει το όνειρό της να συνταξιοδοτηθεί πριν από τα 35α γενέθλιά της.

Η Xiao , 34 ετών, έφτασε στο στόχο που έθεσε για τον εαυτό της στην ηλικία των 18 ετών. Στα 27, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ιαπωνική τηλεόραση για να δείξει τις θρυλικές της ικανότητες εξοικονόμησης.

Η νεαρή συνταξιούχος ισχυρίζεται ότι έτρωγε πάντα απλά και φθηνά γεύματα, αγοράζοντας μόνο αντικείμενα που πωλούνται σε εξαιρετικές τιμές έκπτωσης.

Για πρωινό έτρωγε μια φέτα ψωμί με λίγο βούτυρο. Κατά το μεσημεριανό κάποιο σολομό με ρύζι. και για δείπνο έψαχνε πατάτες udon με λαχανικά τα οποία αγόραζε με έκπτωση. Εξοικονομούσε το νερό τρώγοντας από την κατσαρόλα!

Ποτέ δεν αγόρασε νέα ρούχα για 16 χρόνια, φορούσε μόνο χειροποίητα παπούτσια και δεν ξόδεψε ούτε ένα σεντόνι για τα έπιπλα, τα οποία βρήκε από τα σκουπίδια.

Μια τέτοια λιτή ζωή επέτρεψε στη Xiao να εξοικονομήσει χρήματα για να αγοράσει ένα πρώτο κατάλυμα για 10 εκατομμύρια γιεν (US $ 95,000) στην ηλικία των 27 ετών. Δυσαρεστημένη με το ένα μόνο σπίτι, αγόρασε ένα δεύτερο δύο χρόνια αργότερα για 18 εκατομμύρια γιεν (170.000 δολάρια ΗΠΑ).

Όταν αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία 34 ετών, αγόρασε ένα τρίτο κατάστημα για 27 εκατομμύρια γιεν (255.000 δολάρια ΗΠΑ). Τώρα η Xiao κερδίζει μηνιαίο εισόδημα 300.000 γιεν (2.850 δολάρια ΗΠΑ) από ενοίκια.

Η φιλοσοφία της: "Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήμα για κάτι που αγαπάτε. μόνο τότε μπορεί κανείς να ειπωθεί ότι είναι υπεύθυνος για τη ζωή του καθενός ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ