Κόσμος

Προ των πυλών οι εκλογές στην Ιταλία: Ο Σαλβίνι καταθέτει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησής του

Προ των πυλών βρίσκονται οι πρόωρες εκλογές στην Ιταλία με τον Ματέο Σαλβίνι να καταθέτει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για να την ρίξει.

Το κόμμα της Λέγκας το οποίο ηγείται ο Ματέο Σαλβίνι και συμμετέχει στον συνασπισμό που κυβερνά την Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταθέσει στη Γερουσία πρόταση μομφής για να ρίξει την κυβέρνηση και ότι ελπίζει πως η χώρα θα πάει γρήγορα σε πρόωρες εκλογές.

«Αυτοί που χάνουν χρόνο βλάπτουν τη χώρα», αναφέρει η Λέγκα σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το δεξιό κόμμα του Ματέο Σαλβίνι έκανε γνωστό χθες, Πέμπτη, πως ο κυβερνητικός συνασπισμός του με το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων έχει καταρρεύσει.

Βρισκόμαστε βέβαια στο καλοκαίρι, το κοινοβούλιο έχει κλείσει και εναπόκειται στον πρόεδρο της Γερουσίας να αποφασίσει πότε θα το ανακαλέσει.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα είναι η μόνη αρχή που μπορεί να διαλύσει το κοινοβούλιο και να προκηρύξει εκλογές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σίσι - Χαφταρ
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη! Προς τελική υπογραφή συμφωνία Αιγύπτου-Λιβύης για οριοθέτηση των ΑΟΖ τους - "Στα κάγκελα" οι Τούρκοι - Ο αντίκτυπος για την Ελλάδα

Η υπογραφή συμφωνίας που οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Λιβύης ξεχώρισε ως ένα από τα πιο κρίσιμα...
Μέση Ανατολή 0

"Φωτιά" παίρνει η Συρία μετά την δολοφονία Αμερικανών στρατιωτών από τον ISIS - Έξαλλος ο Τράμπ απειλεί θεούς και δαίμονες - Ανίκανες Τουρκία-Συρία να εγγυηθούν την ασφάλεια

Τρομοκράτης του ISIS άνοιξε πυρ εναντίον κοινής περιπολίας κοντά στην Παλμύρα, σκοτώνοντας δύο Αμερικανούς στρατιώτες...