Κόσμος

Ιαπωνία: Νικητής ο Σίνζο Άμπε στις εκλογές

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην Ιαπωνία, όπου δεκάδες εκατομμύρια πολίτες ψήφισαν για να αναδείξουν νέα μέλη στην άνω Βουλή, καθώς τα εκλογικά τμήματα είχαν ανοίξει απο το πρωί σε όλη τη χώρα.

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (ΦΔΚ) του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, που εμφανιζόταν να προηγείται με διαφορά στις περισσότερες δημοσκοπήσεις ενόψει της σημερινής διαδικασίας στοιχείο που αποδόθηκε στην πολυδιάσπαση και την αδυναμία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι η σταθερή νίκη του κυβερνητικού συνασπισμού στις σημερινές εκλογές της άνω βουλής, έδειξε ότι οι ψηφοφόροι υποστήριξαν την συζήτηση για την πρότασή του να αναθεωρήσει το μεταπολεμικό ειρηνευτικό σύνταγμα της χώρας του.

Ο Άμπε μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό μετά την δημοσιοποίηση των exit polls που έδειξαν ότι ο συνασπισμός του μπορεί να νικήσει με σταθερή πλειοψηφία.

Ο ίδιος είπε ως η προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο αύξηση του φόρου των πωλήσεων, σε 10% από το 8% που είναι σήμερα, είναι απαραίτητη για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και προκειμένου αυτό να κερδίσει την διεθνή εμπιστοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ