Κόσμος

Το ευχαριστώ του Γκουαϊδό στον Μητσοτάκη

«Εκ μέρους του λαού της Βενεζουέλας, ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του για την αναγνώρισή τους στην επίτευξη ενός στόχου: μιας ελεύθερης Βενεζουέλας. Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, θα είναι αναμφισβήτητα ένας σπουδαίος Ευρωπαίος σύμμαχος στον αγώνα μας». Με αυτά τα λόγια, ο Χουάν Γκουαϊδό θέλησε να ευχαριστήσει την κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την αναγνώρισή του από το Υπουργείο Εξωτερικών ως μεταβατικό πρόεδρο της πολύπαθης χώρας.

Ο Χουάν Γκουαϊδό, έχει βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο της κόντρας κυβέρνησης -ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αναγνώρισή του ως μεταβατικός Πρόεδρος από το ΥΠΕΞ και τον Νίκο Δένδια.  Το Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Χουάν Γκουαιδό, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές».

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί την κυβέρνηση για «άγνοια των εξελίξεων» και των «διαδικασιών», δεδομένου ότι δεν υπάρχει κοινή θέση των χωρών της ΕΕ υπέρ του Γκουαϊδό, τονίζοντας ότι με αυτή την πρωτοβουλία «αποδυναμώνει τον ρόλο της Ελλάδας στην ΕΕ ως γέφυρα διαλόγου και μεσολάβησης για την επίλυση τέτοιων κρίσεων σε τρίτες χώρες».

Το tweet του Γκουαϊδό:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ